Рецепт Кукуруза в початках фото

Кукуруза в початках
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Овочі , Кукурудза
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На полуденок , На природу
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 40 хв.

Всіма улюблені ласощі з дитинства - кукурудза в качанах. Якщо вона молода, то вариться всього 10 хвилин після закипання. Якщо качани вже більш зрілі, варіть їх мінімум 30 хвилин після закипання.


Опис приготування:

Як відомо, кукурудза багата такими вітамінами, як РР, D, Е, До. Крім цього, вона сприятливо впливає на травну систему і кишечник. У самих початках містяться цінні мінеральні речовини, які необхідні людині. У сезон найкраще їсти молоду кукурудзу. Вона корисніше, швидше вариться і легше перетравлюється шлунково-кишкового тракту.

  • Кукурудза - 3-5 штук
  • Сіль - За смаком
кукуруза в початках - фото крок 1
1. Для початку нам потрібно підготувати кукурудзу: звільніть качани від волосків, але не знімайте повністю листя. Багато варять голі качани, але це не зовсім правильно.
кукуруза в початках - фото крок 2
2. Я знімаю всього один листок, щоб через нього можна було безперешкодно отримати волоски. Потім качани потрібно помити під проточною водою.
кукуруза в початках - фото крок 3
3. Викладаємо в каструлю одну на одну і заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні при закритій кришці близько 15 хвилин (якщо качани молоді).
кукуруза в початках - фото крок 4
4. Якщо кукурудза більш зріла, то залийте її холодною водою на 20 хвилин, а вже після злийте воду, залийте нову і ставте на вогонь.
кукуруза в початках - фото крок 5
5. Їсти кукурудзу краще гарячої. Натріть початок сіллю і (по бажанню) вершковим маслом. Пориньте в дитинство і насолодитеся смачною кукурузкой сповна! Відрізнити молоду кукурудзу від зрілої легко: молоді качани мають білястого кольору і легко"плескати" зерна, а зріла кукурудза яскраво жовтого кольору.

Схожі рецепти