Кукуруза в початках
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 40 хв.
Всіма улюблені ласощі з дитинства - кукурудза в качанах. Якщо вона молода, то вариться всього 10 хвилин після закипання. Якщо качани вже більш зрілі, варіть їх мінімум 30 хвилин після закипання.
Опис приготування:
Як відомо, кукурудза багата такими вітамінами, як РР, D, Е, До. Крім цього, вона сприятливо впливає на травну систему і кишечник. У самих початках містяться цінні мінеральні речовини, які необхідні людині. У сезон найкраще їсти молоду кукурудзу. Вона корисніше, швидше вариться і легше перетравлюється шлунково-кишкового тракту.
- Кукурудза - 3-5 штук
- Сіль - За смаком
1. Для початку нам потрібно підготувати кукурудзу: звільніть качани від волосків, але не знімайте повністю листя. Багато варять голі качани, але це не зовсім правильно.
2. Я знімаю всього один листок, щоб через нього можна було безперешкодно отримати волоски. Потім качани потрібно помити під проточною водою.
3. Викладаємо в каструлю одну на одну і заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні при закритій кришці близько 15 хвилин (якщо качани молоді).
4. Якщо кукурудза більш зріла, то залийте її холодною водою на 20 хвилин, а вже після злийте воду, залийте нову і ставте на вогонь.
5. Їсти кукурудзу краще гарячої. Натріть початок сіллю і (по бажанню) вершковим маслом. Пориньте в дитинство і насолодитеся смачною кукурузкой сповна! Відрізнити молоду кукурудзу від зрілої легко: молоді качани мають білястого кольору і легко"плескати" зерна, а зріла кукурудза яскраво жовтого кольору.