«Качукко»
(покроковий рецепт з фото)
Тепер ви зможете зробити на своїй кухні традиційний тосканський суп з морепродуктів, що є гордістю і візитною карткою італійської кухні. Розповідаю про рецепт, як приготувати «качукко».
Суп дуже густий, більше схожий на гуляш. Він поживний і ситний, дуже насичений смаком морепродуктів. Він - справжня знахідка для всіх любителів вишуканих інгредієнтів. Суп прийнято подавати з келихом червоного італійського вина. Такий суп подають не тільки до обіду, їм пригощають на святковому обіді.
- Мідії - 0, 5 кілограма (заздалегідь вимочені в солоній воді)
- Креветки "скампі" - 6 штук
- Кальмари - 250 грам
- Меч риба - 250 грам
- Часник - 2 зубчики
- Чилі - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Червоне вино - 0, 5 склянки
- Томати - 2 штуки (великі)
- Хліб - 3 скибочки
- Оливкова олія - За смаком
- Риб'ячі голови і кістки - 500 грам (будь-яка риба)
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Петрушка - За смаком
1. Рибні голови і кістки заздалегідь замочіть в холодній воді на 30 хвилин, щоб видалити кров. У каструлю викладіть риб'ячі голови і кістки, морква, 1 цибуля, стебло селери, лавровий лист, 0, 5 чайної ложки перцю горошком, кілька гілочок петрушки. Залийте вміст холодною водою, щоб вона покрила всі, доведіть до кипіння і варіть 30 хвилин.
2. Процідіть готовий насичений бульйон через марлю або дрібне сито.
3. Очистіть залишився лук і наріжте дрібно, в сотейнику розігрійте 2 столові ложки оливкової олії і викладіть цибулю.
4. Додайте до цибулі дрібно посічену гілочку петрушки, подрібнений чилі, 1 зубчик часнику, обсмажуйте 1-2 хвилини.
5. Наріжте шматочками кальмара і додайте до цибулі і часнику, перемішайте і готуйте 1 хвилину.
6. Через 60 секунд влийте в каструлю червоне вино (італійське).
7. Очистіть томати від шкірки і перетріть в пюре, додайте його в каструлю.
8. Доведіть вміст до кипіння, потім зменшіть вогонь.
9. Варіть все вміст близько 20 хвилин на слабкому вогні, щоб випарувалася рідина.
10. У сковороду налийте 2-3 столові ложки вина і додайте мідії.
11. Накрийте сковороду кришкою і готуйте до розкриття раковин, потім зніміть з вогню.
12. Шматочки хліба змастіть з двох сторін оливковою олією, надішліть їх у розігрітий до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
13. У каструлю до кальмару після випаровування рідини влийте раніше приготований рибний бульйон.
14. Збільште вогонь і доведіть все до кипіння.
15. Влийте в каструлю соки, що утворилися від обсмажування мідій, тільки пропустіть все через серветку.
16. Філе риби-меч наріжте невеликими шматочками і додайте в суп.
17. Додайте в каструлю скампи, перемішайте і варіть їх кілька хвилин.
18. Викладіть мідії, посоліть і поперчіть за смаком.
19. Запечені шматочки хліба натріть залишилися зубчиком часнику.
20. Викладіть по шматочку хліба в глибоку тарілку.
21. Викладіть на хліб суп, зачерпніть всі морепродукти в тарілку. Подавайте суп відразу, смачного!