Ikorka в Прибалтиці
(покроковий рецепт з фото)
Не всім по кишені ікра з дорогих сортів риби, а купувати в магазині підробку не хочеться. Саме тому я знайшов дуже смачний рецепт, як приготувати икорку по-Балтійського, яку готую вже багато років.
Опис приготування:
Така ікра - це відмінна закуска, її можна подавати з бутербродами, з крекерами або розкласти по тарталетки, а в якості прикраси я використовувати зелень і свіжі овочі. Продукти для приготування цієї страви доступні і недорогі, що дозволяє часто готувати ласощі. Готову ікру можна використовувати відразу після приготування або відправити на зберігання в холодильник.
1. Насамперед мою морква і кладу її в каструлю, заливаю водою і відправляю на вогонь, варю до повної готовності і остуджують. Готову моркву очищаю і нарізаю великими шматками.
2. Чищу оселедець: розрізаю черево і вичищаю нутрощі, відрізаю хвіст і голову, витягую всі кісточки і мою готове філе.
3. Подрібнюю через м'ясорубку відварну моркву і філе оселедця, складаю в миску і перемішую.
4. До маси додаю вершкове масло і м'який плавлений сир, все ретельно перемішую до утворення однорідної суміші. При бажанні можна збити масу блендером.
5. Готову икорку подаю до столу з хлібом, а решта розміщую в холодильник на зберігання, смачного!
- Оселедець - 1 штука
- Вершкове масло - 150 грам
- Морквина - 2 штуки
- М'який плавлений сир - 200 грам
1. Насамперед мою морква і кладу її в каструлю, заливаю водою і відправляю на вогонь, варю до повної готовності і остуджують. Готову моркву очищаю і нарізаю великими шматками.
2. Чищу оселедець: розрізаю черево і вичищаю нутрощі, відрізаю хвіст і голову, витягую всі кісточки і мою готове філе.
3. Подрібнюю через м'ясорубку відварну моркву і філе оселедця, складаю в миску і перемішую.
4. До маси додаю вершкове масло і м'який плавлений сир, все ретельно перемішую до утворення однорідної суміші. При бажанні можна збити масу блендером.
5. Готову икорку подаю до столу з хлібом, а решта розміщую в холодильник на зберігання, смачного!