Рецепт Ikorka в Прибалтиці фото

Ikorka в Прибалтиці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Сир , Морква , Оселедець
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 40 хв.

Не всім по кишені ікра з дорогих сортів риби, а купувати в магазині підробку не хочеться. Саме тому я знайшов дуже смачний рецепт, як приготувати икорку по-Балтійського, яку готую вже багато років.

Опис приготування:

Така ікра - це відмінна закуска, її можна подавати з бутербродами, з крекерами або розкласти по тарталетки, а в якості прикраси я використовувати зелень і свіжі овочі. Продукти для приготування цієї страви доступні і недорогі, що дозволяє часто готувати ласощі. Готову ікру можна використовувати відразу після приготування або відправити на зберігання в холодильник.

1. Насамперед мою морква і кладу її в каструлю, заливаю водою і відправляю на вогонь, варю до повної готовності і остуджують. Готову моркву очищаю і нарізаю великими шматками.

2. Чищу оселедець: розрізаю черево і вичищаю нутрощі, відрізаю хвіст і голову, витягую всі кісточки і мою готове філе.

3. Подрібнюю через м'ясорубку відварну моркву і філе оселедця, складаю в миску і перемішую.

4. До маси додаю вершкове масло і м'який плавлений сир, все ретельно перемішую до утворення однорідної суміші. При бажанні можна збити масу блендером.

5. Готову икорку подаю до столу з хлібом, а решта розміщую в холодильник на зберігання, смачного!


  • Оселедець - 1 штука
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Морквина - 2 штуки
  • М'який плавлений сир - 200 грам
Така ікра - це відмінна закуска, її можна подавати з бутербродами, з крекерами або розкласти по тарталетки, а в якості прикраси я використовувати зелень і свіжі овочі. Продукти для приготування цієї страви доступні і недорогі, що дозволяє часто готувати ласощі. Готову ікру можна використовувати відразу після приготування або відправити на зберігання в холодильник.

1. Насамперед мою морква і кладу її в каструлю, заливаю водою і відправляю на вогонь, варю до повної готовності і остуджують. Готову моркву очищаю і нарізаю великими шматками.

2. Чищу оселедець: розрізаю черево і вичищаю нутрощі, відрізаю хвіст і голову, витягую всі кісточки і мою готове філе.

3. Подрібнюю через м'ясорубку відварну моркву і філе оселедця, складаю в миску і перемішую.

4. До маси додаю вершкове масло і м'який плавлений сир, все ретельно перемішую до утворення однорідної суміші. При бажанні можна збити масу блендером.

5. Готову икорку подаю до столу з хлібом, а решта розміщую в холодильник на зберігання, смачного!

Схожі рецепти