Горіхові слойки на ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Ці слойки виходять з ароматом і смаком горіхів, хрусткими і ніжними. А також вони дуже легко робляться. Запам'ятовуйте рецепт, буде смачно!
Слойки робляться дуже швидко і з інгредієнтів, які зазвичай завжди є вдома. Тісто можна зробити з вечора і залишити на ніч у холодильник, а вранці швидко зробіть смачну випічку для своїх близьких. Ряжанку можна замінити на кефір, а горіхи взяти на свій смак. Смачного!
- Борошно - 320 грам (тісто - 240 г, посипання - 80 г)
- Вершкове масло - 205 грам (тісто - 125 г, посипання - 80 г)
- Ряжанка - 1/2 склянки
- Горіхи арахіс - 80 грам (обсмажений)
- Цукор - 90 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Цукрова пудра - За смаком

Складові.

Натріть холодне масло на крупній тертці.

Додайте борошно, розпушувач і швидко перетріть масло з борошном в крихту.

Додайте кефір і швидко замісіть тісто. Покладіть його в пакет і приберіть на 1 час в холодильник.

Змішайте в іншій чаші натерте масло, борошно, цукор і подрібнені горіхи. Перетріть руками в крихту. Приберіть посипання в холодильник.

Розділіть наше тісто на 6 однакових частин.

Розкачайте перший шматок тіста в коло товщиною 5 мм, перекладіть на застелений пекарської папером і змащений лист. Посипте верх частиною посипання.

Зробите так з усіма шматками тіста і посипанням. Верхній шар не посипайте. Розріжте на сегменти.

Випікайте при t = 180 приблизно 40-45 хвилин. Вийміть з духовки.

Дайте охолонути і посипте цукровою пудрою.

Смачного!