Горіхові слойки на ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Ці слойки виходять з ароматом і смаком горіхів, хрусткими і ніжними. А також вони дуже легко робляться. Запам'ятовуйте рецепт, буде смачно!
Слойки робляться дуже швидко і з інгредієнтів, які зазвичай завжди є вдома. Тісто можна зробити з вечора і залишити на ніч у холодильник, а вранці швидко зробіть смачну випічку для своїх близьких. Ряжанку можна замінити на кефір, а горіхи взяти на свій смак. Смачного!
- Борошно - 320 грам (тісто - 240 г, посипання - 80 г)
- Вершкове масло - 205 грам (тісто - 125 г, посипання - 80 г)
- Ряжанка - 1/2 склянки
- Горіхи арахіс - 80 грам (обсмажений)
- Цукор - 90 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Цукрова пудра - За смаком
Складові.
Натріть холодне масло на крупній тертці.
Додайте борошно, розпушувач і швидко перетріть масло з борошном в крихту.
Додайте кефір і швидко замісіть тісто. Покладіть його в пакет і приберіть на 1 час в холодильник.
Змішайте в іншій чаші натерте масло, борошно, цукор і подрібнені горіхи. Перетріть руками в крихту. Приберіть посипання в холодильник.
Розділіть наше тісто на 6 однакових частин.
Розкачайте перший шматок тіста в коло товщиною 5 мм, перекладіть на застелений пекарської папером і змащений лист. Посипте верх частиною посипання.
Зробите так з усіма шматками тіста і посипанням. Верхній шар не посипайте. Розріжте на сегменти.
Випікайте при t = 180 приблизно 40-45 хвилин. Вийміть з духовки.
Дайте охолонути і посипте цукровою пудрою.
Смачного!