Горіхові пиріжки без борошна
(покроковий рецепт з фото)
Автором даного рецепта став мій чоловік, одного разу приготував смачний горіховий бісквіт Я вирішила взяти рецепт на озброєння. Розповім своє застосування рецептом, як приготувати горіхові пиріжки без борошна.
На перший ювілей нашого сина чоловік спік торт з однією свічкою. Так вийшло, що в будинку муки не виявилося. А без неї - яка випічка? Зате ми були володарями 100 грамами маку, цілого мішка волоських горіхів, надісланих нам батьками чоловіка із Закарпаття. Мій спритний чоловік скористався «інженерної думкою» і вирішив приготувати бісквіт з маку і горіхів. Що з великим успіхом йому і вдалося. З тих пір - це наш самий фамільний рецепт тесту, який чудово підходить і для пиріжків, і для тортів.
- Грецькі горіхи - 80 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 100 грам(50 г - в тісто, 50 г - для просочення)
- Яйця курячі - 3 штуки
- Мак - 120 грам
- Вода - 10 грам
- Лікер Амаретто - 35 грам
Надішліть в чашу блендера горіхи, мак і подрібніть до стану пасти.
Перемішайте все до однорідного стану.
Мартенс відділи Желтков. Жовтки збийте з цукром до кремоподібного стану. Після додайте білки. Додайте розм'якшене вершкове масло і збийте до однорідності.
Змішуйте макове-горіхову пасту з яєчної і збивайте ще пару хвилин.
Так як тісто для пиріжків виходить рідким, я використовувала формочки для кексів. Змастіть їх вершковим маслом і заповніть тестом. Тим часом приготуйте просочення: розведіть 50 г цукру в воді, доведіть до кипіння, додайте лікер.
Випікайте пиріжки в духовці 15 хвилин при температурі 160 градусів. Через 10-15 хвилин, коли пиріжки почнуть "розкриватися", відкрийте духовку і полийте сиропом, буквально по чайній ложечці на кожен. І випікайте ще 10 хвилин.