Рецепт Горіхові пиріжки без борошна фото

Горіхові пиріжки без борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Мак , Горіхи
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пиріжки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 40 хв.

Автором даного рецепта став мій чоловік, одного разу приготував смачний горіховий бісквіт Я вирішила взяти рецепт на озброєння. Розповім своє застосування рецептом, як приготувати горіхові пиріжки без борошна.

Опис приготування:

На перший ювілей нашого сина чоловік спік торт з однією свічкою. Так вийшло, що в будинку муки не виявилося. А без неї - яка випічка? Зате ми були володарями 100 грамами маку, цілого мішка волоських горіхів, надісланих нам батьками чоловіка із Закарпаття. Мій спритний чоловік скористався «інженерної думкою» і вирішив приготувати бісквіт з маку і горіхів. Що з великим успіхом йому і вдалося. З тих пір - це наш самий фамільний рецепт тесту, який чудово підходить і для пиріжків, і для тортів.

  • Грецькі горіхи - 80 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цукор - 100 грам(50 г - в тісто, 50 г - для просочення)
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Мак - 120 грам
  • Вода - 10 грам
  • Лікер Амаретто - 35 грам
горіхові пиріжки без борошна - фото крок 1
Надішліть в чашу блендера горіхи, мак і подрібніть до стану пасти.
горіхові пиріжки без борошна - фото крок 2
Перемішайте все до однорідного стану.
горіхові пиріжки без борошна - фото крок 3
Мартенс відділи Желтков. Жовтки збийте з цукром до кремоподібного стану. Після додайте білки. Додайте розм'якшене вершкове масло і збийте до однорідності.
горіхові пиріжки без борошна - фото крок 4
Змішуйте макове-горіхову пасту з яєчної і збивайте ще пару хвилин.
горіхові пиріжки без борошна - фото крок 5
Так як тісто для пиріжків виходить рідким, я використовувала формочки для кексів. Змастіть їх вершковим маслом і заповніть тестом. Тим часом приготуйте просочення: розведіть 50 г цукру в воді, доведіть до кипіння, додайте лікер.
горіхові пиріжки без борошна - фото крок 6
Випікайте пиріжки в духовці 15 хвилин при температурі 160 градусів. Через 10-15 хвилин, коли пиріжки почнуть"розкриватися" , відкрийте духовку і полийте сиропом, буквально по чайній ложечці на кожен. І випікайте ще 10 хвилин.

Схожі рецепти