Гарбузове парфе
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 15 хв.
Рецепт приготування парфе з вершків, желатину, гарбузового пюре, кориці, мускатного горіха, імбиру, ванільного екстракту і імбирного печива.
Опис приготування:
Парфе - холодний французький десерт, відомий з 1894 року. У його приготуванні використовуються збиті з цукром вершки з різними доповненнями (кава, какао, тертий шоколад, фруктове пюре та ін.). За консистенцією парфе нагадує морозиво, тільки більш щільне, в зв'язку з чим і тане воно набагато повільніше.
- Упаковка желатину - 1 штука(2 1/4 чайні ложки)
- Холодної води - 1/4 склянки
- Банку гарбузового пюре - 1 штука(450 г)
- Кориці - 1/2 чайних ложки
- Мускатного горіха - 1/2 чайних ложки
- Меленого імбиру - 1/4 чайних ложки
- Солі - 1/8 чайних ложки
- Екстракту ванілі - 1 1/2 чайних ложки
- Імбирного печива - 20 штук
1. Залити желатин водою в маленькій каструлі і дати розм'якшити протягом 1 хвилини. Довести до кипіння, помішуючи, поки желатин повністю не розчиниться. Збити желатинову суміш, гарбузове пюре, коричневий цукор, корицю, мускатний горіх, мелений імбир і сіль у великій мисці.
2. Збити 1 чашку вершків з 1/2 чайної ложки ванільного екстракту.
3. Потім додати в гарбузову суміш і акуратно розмішати. Збити залишилася 1 1/4 чашку вершків з залишилася 1 чайною ложкою ванільного екстракту.
4. Ложкою викласти близько 1/4 чашки гарбузової суміші в кожну склянку, потім посипати розламати на шматки імбирним печивом і викласти 2 столові ложки вершків, збитих з ваніллю. Повторити шари 1 раз, закінчуючи збитими вершками.
5. Поставити парфе в холодильник мінімум на 2 годину. Парфе можна приготувати заздалегідь за 1 день і охолодити.