Рецепт Гарбузове парфе фото

Гарбузове парфе
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Гарбуз
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
Для дітей , Десерт
Десерти
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 15 хв.

Рецепт приготування парфе з вершків, желатину, гарбузового пюре, кориці, мускатного горіха, імбиру, ванільного екстракту і імбирного печива.

Опис приготування:

Парфе - холодний французький десерт, відомий з 1894 року. У його приготуванні використовуються збиті з цукром вершки з різними доповненнями (кава, какао, тертий шоколад, фруктове пюре та ін.). За консистенцією парфе нагадує морозиво, тільки більш щільне, в зв'язку з чим і тане воно набагато повільніше.

  • Упаковка желатину - 1 штука(2 1/4 чайні ложки)
  • Холодної води - 1/4 склянки
  • Банку гарбузового пюре - 1 штука(450 г)
  • Кориці - 1/2 чайних ложки
  • Мускатного горіха - 1/2 чайних ложки
  • Меленого імбиру - 1/4 чайних ложки
  • Солі - 1/8 чайних ложки
  • Екстракту ванілі - 1 1/2 чайних ложки
  • Імбирного печива - 20 штук
гарбузове парфе - фото крок 1
1. Залити желатин водою в маленькій каструлі і дати розм'якшити протягом 1 хвилини. Довести до кипіння, помішуючи, поки желатин повністю не розчиниться. Збити желатинову суміш, гарбузове пюре, коричневий цукор, корицю, мускатний горіх, мелений імбир і сіль у великій мисці.
гарбузове парфе - фото крок 2
2. Збити 1 чашку вершків з 1/2 чайної ложки ванільного екстракту.
гарбузове парфе - фото крок 3
3. Потім додати в гарбузову суміш і акуратно розмішати. Збити залишилася 1 1/4 чашку вершків з залишилася 1 чайною ложкою ванільного екстракту.
гарбузове парфе - фото крок 4
4. Ложкою викласти близько 1/4 чашки гарбузової суміші в кожну склянку, потім посипати розламати на шматки імбирним печивом і викласти 2 столові ложки вершків, збитих з ваніллю. Повторити шари 1 раз, закінчуючи збитими вершками.
гарбузове парфе - фото крок 5
5. Поставити парфе в холодильник мінімум на 2 годину. Парфе можна приготувати заздалегідь за 1 день і охолодити.

Схожі рецепти