Gance Cimes
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми будемо готувати величезне задоволення - саме так перекладається "ганц цимес" з язика ідиш. Цим блюдом треба обов'язково ласувати на Новий рік, рекомендую його приготувати на гаряче.
Ганц цимес готується непросто. Спочатку треба обсмажити м'ясо, згасити сухофрукти та овочі, потім з цибулею тушкуємо м'ясо, потім все з'єднуємо і запікаємо в духовці. Повірте, м'ясо вийде чарівним! Удачі в приготуванні і відмінного свята!
- Яловичина - 1 кілограм
- Морква - 5 штук
- Цибулина - 1 штука
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Чорнослив - 1 Склянка
- Яблуко - 1 штука
- Чорнослив - 1/2 склянки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Лимон - 1/2 штуки (знадобиться сік)
- Цукор коричневий - 5-6 Ст. Ложок
- Обкладинка, паличка - 1 штука
- Гвоздика, бутони - 2 штуки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 1 Склянка
1. Приготуйте всі необхідні для Ганц цимес інгредієнти. Морква почистіть і промийте, яблука також промийте. Цибуля чистий. Сухофрукти залийте окропом і злийте.
2. Яловичину промийте, ображати плівочки і наріжте кубиками середньої величини. Додати сіль, поперчіть за смаком. У сковороду влийте пару ложок олії, розігрійте на високому вогні і відправте яловичину обсмажувати. М'ясо обсмажують до золотисто-коричневого кольору. Сковорода потрібна висока.
3. Яловичина нехай смажиться, ви її періодично перемішуйте. А поки займіться приготуванням цимесу. Знадобиться каструлю або висока сковорода. Моркву наріжте кружальцями-монетками. Злегка обсмажте на олії протягом 4-5 хвилин. Потім до моркви викладіть родзинки, Коран, чорнослив, почищених і порізане полудолькамі яблуко. Додайте мед, цукор, корицю, гвоздику і залийте водою. Перемішайте. Увімкніть слабкий вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте годину, періодично помішуючи.
4. Повертаємося до яловичини. Лук треба нарізати кубиками й обсмажити на маслі в окремій сковороді, потім додати до яловичини. Під яловичиною ставимо повільний вогонь, додаємо цибулю, третю частину склянки кип'яченої води або бульйону, накриваємо кришкою і тушкуємо 1, 5 годину.
5. По закінченню 1, 5 години духовку нагрійте до 160 градусів і приготуйте великий посуд-каструлю для запікання в духовці. Можна використовувати утятницу. З'єднуємо яловичину з фруктами в посуді, перемішуємо і відправляємо на півгодини в розігріту духовку. Через 30 хвилин можна подавати, прикрасивши зеленню. Gance Cimes!