Рецепт Джардіньера фото

Джардіньера
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Рецепт приготування джардіньери з цвітної капусти, болгарського перцю, морква, лука, Серрано перець, часнику, базиліка і орегано.

Опис приготування:

Джардіньера - це італійська овочева суміш, маринована в оцті або олії. Ця суміш, як правило, вживається в якості закуски або салату. У США джардіньера використовується в якості приправи в сендвічах з яловичиною. Італійська версія джардіньери включає в себе цибулю, селера, цукіні, моркву та цвітну капусту. Овочі маринуються в червоному або білому винному оцті. Американська джардіньера зазвичай готується з перцю Серрано з комбінацією збірних овочів, в тому числі болгарського перцю, селери, оливки, моркви і цвітної капусти. Овочі маринуються в рослинному, оливковій або соєвому маслі, або ж суміші всіх трьох масел. Також часто можна побачити американську джардіньеру з оцтом. За цим рецептом у вас вийде 2 півлітрові банки джардіньери.

  • Яблучного оцту - 3 склянки
  • Цукру - 3 Ст. Ложки
  • Солі - 1 Ст. Ложка
  • Чорного перцю горошком - 1 1/2 чайних ложки
  • Червоного болгарського перцю - 1 Склянка
  • Червоної цибулі - 1/2 штуки (середній)
  • Перець Серрано - 1 штука
  • Часнику - 4 зубчики
  • Сушеного Базиліка - 1 Чайна ложка
  • Сушеного орегано - 1 Чайна ложка
джардіньера - фото крок 1
1. Нарізати кольорову капусту, болгарський перець, морква і цибуля. Подрібнити перець Серрано. Розрізати зубчики часнику навпіл. Змішати яблучний оцет, воду, цукор, сіль і чорний перець горошком в середній каструлі. Довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати 3 хвилини.
джардіньера - фото крок 2
2. Помістити нарізану цвітну капусту, солодкий перець, цибулю і моркву у велику миску.
джардіньера - фото крок 3
3. Перемішати і розділити суміш між двома скляними банками.
джардіньера - фото крок 4
4. Зверху посипати суміш в кожній банці половиною сушеної зелені, перцем Серрано і часником.
джардіньера - фото крок 5
5. Обережно влити оцтову суміш в кожну банку. Накрити кришкою і злегка потрясти, щоб рівномірно перемішати.
джардіньера - фото крок 6
6. Прибрати кришки і дати охолонути близько 15 хвилин. Коли суміш охолоне, герметично закрити банки і поставити в холодильник як мінімум. Суміш необхідно злегка потрясти пару раз в день. Джардіньера буде зберігатися в холодильнику до 1 місяці.

Схожі рецепти