Цепеліни
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите робити маленькі кулінарні подорожі, не виходячи з будинку? Тоді пропоную вам спробувати це дивовижне блюдо литовської кухні. Впевнена, вам воно обов'язково сподобається. Запам'ятовуйте!
Хочу розповісти, як приготувати цепеліни - варені картопляні "котлетки" з начинкою з фаршу і грибів. Це неймовірно смачне і дійсно ситне блюдо. Подається страва до столу гарячим, доповнюється смаженою цибулею і салом, а при бажанні ще й сметаною. Для любителів простий і ситної їжі, утоляющей голод не на один час, - то, що потрібно!
- Картопля - 6-8 штук
- Свинячий фарш - 350 грам
- Гриби - 20 грам (білі сушені)
- Цибулина - 3 штуки
- Сало - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком (перець, кмин)
1. Половину картоплі відварити в шкірці до готовності. Гриби замочіть в теплій воді.
2. Наріжте невеликими шматочками сало. Викладіть на сковороду і обсмажте до рум'яності. Акуратно зніміть з відкладіть на тарілку.
3. Очистіть і подрібніть цибулю. Половину цибулі обсмажте з грибами на невеликій кількості топленого жиру. Картопля очистіть і натріть на тертці (варений і сирий). Сирий відіжміть як слід, щоб не було зайвої води.
4. Смажені гриби з цибулею трохи підсолити і поперчіть за смаком, зніміть з вогню.
5. З'єднайте з м'ясним фаршем. Додайте ще спецій і перемішайте. У великій каструлі доведіть до кипіння воду і підсолити її. Сформуйте з картоплі корж, в центр викладіть начинку і акуратно заліпити. Викладіть в киплячу воду і варіть на середньому вогні.
6. Готові цепеліни подавайте до столу зі смаженою цибулею (відкладений раніше цибулю обсмажте до рум'яності в невеликій кількості жиру), шкварками і сметаною.
Смачного!
Смачного!