Рецепт Цепеліни фото

Цепеліни
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Литовська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви з начинкою

Ви любите робити маленькі кулінарні подорожі, не виходячи з будинку? Тоді пропоную вам спробувати це дивовижне блюдо литовської кухні. Впевнена, вам воно обов'язково сподобається. Запам'ятовуйте!

Хочу розповісти, як приготувати цепеліни - варені картопляні "котлетки" з начинкою з фаршу і грибів. Це неймовірно смачне і дійсно ситне блюдо. Подається страва до столу гарячим, доповнюється смаженою цибулею і салом, а при бажанні ще й сметаною. Для любителів простий і ситної їжі, утоляющей голод не на один час, - то, що потрібно!

  • Картопля - 6-8 штук
  • Свинячий фарш - 350 грам
  • Гриби - 20 грам (білі сушені)
  • Цибулина - 3 штуки
  • Сало - За смаком
  • Сіль і спеції - За смаком (перець, кмин)
цепеліни - фото крок 1
1. Половину картоплі відварити в шкірці до готовності. Гриби замочіть в теплій воді.
цепеліни - фото крок 2
2. Наріжте невеликими шматочками сало. Викладіть на сковороду і обсмажте до рум'яності. Акуратно зніміть з відкладіть на тарілку.
цепеліни - фото крок 3
3. Очистіть і подрібніть цибулю. Половину цибулі обсмажте з грибами на невеликій кількості топленого жиру. Картопля очистіть і натріть на тертці (варений і сирий). Сирий відіжміть як слід, щоб не було зайвої води.
цепеліни - фото крок 4
4. Смажені гриби з цибулею трохи підсолити і поперчіть за смаком, зніміть з вогню.
цепеліни - фото крок 5
5. З'єднайте з м'ясним фаршем. Додайте ще спецій і перемішайте. У великій каструлі доведіть до кипіння воду і підсолити її. Сформуйте з картоплі корж, в центр викладіть начинку і акуратно заліпити. Викладіть в киплячу воду і варіть на середньому вогні.
цепеліни - фото крок 6
6. Готові цепеліни подавайте до столу зі смаженою цибулею (відкладений раніше цибулю обсмажте до рум'яності в невеликій кількості жиру), шкварками і сметаною.
Смачного!