Рецепт Blanmanže фото

Blanmanže
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
Низькокалорійні
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Десерти , Мус
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочеться порадувати себе свіжим, легким і ніжним десертом? Тоді цей класичний рецепт желе доведеться вам до душі! Це молочно-яєчний мус, який при охолодженні перетворюється в суфле. Смачно!

Опис приготування:

Такий рецепт приготування желе - справжня знахідка для тих, хто, як і я, не надто шанує жирні й калорійні десерти з великою кількістю солодкого крему і інших"принад" . Цей десерт виходить не дуже солодким, так що всім Сластьон рекомендую подавати його з шоколадним або карамельним топінгом. Смачного!

  • Молоко - 1 літр
  • Лимони - 2 штуки (потрібен сік двох лимонів, цедра одного лимона)
  • Яйця - 4 штуки (потрібні тільки жовтки)
  • Борошно - 80 грам (або 50 грам крохмалю)
  • Цукрова пудра - 160 грам (цукор можна подрібнити в кавомолці )
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Желатин - 20 грам (можна замінити агар-агаром)
Blanmanže - фото крок 1
1. Збиваємо яєчні жовтки з молоком, маслом і цукром. Паралельно розводимо желатин, як зазначено на упаковці.
Blanmanže - фото крок 2
2. Додаємо лимонну цедру, лимонний сік, борошно, і ретельно все перемішуємо після додавання кожного нового інгредієнта. На маленькому вогні доводимо суміш до кипіння, потім змішаємо її з розведеним желатином.
Blanmanže - фото крок 3
3. Постійно помішуйте і стежте, щоб молоко не згорнулося. Як тільки закипить - збиваємо міксером до тих пір, поки маса не стане густою, але повітряної. Розкладаємо її по формах і відправляємо в холодильник.
Blanmanže - фото крок 4
4. Коли суфле стане більш щільним, дістаємо його з холодильника, прикрашаємо за смаком і подаємо!