Бездрожжевое тесто на воде
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.
Для вареників або пельменів, пирогів з несолодкої начинкою або іншої випічки прекрасно підійде це бюджетне, нескладне в процесі і досить вдале тісто. Дуже рекомендую взяти на озброєння.
Опис приготування:
Перед вами найпростіший спосіб, як приготувати бездріжджове тісто на воді. Головний секрет в тому, що його потрібно добре вимішувати. Саме тоді тісто буде дивно м'яким і слухняним. Не полінуйтеся витратити трохи часу і сил, а в результаті ви отримаєте ідеальне тісто!
- Вода - 1.5 склянки
- Борошно - 6 склянок (приблизно)
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Для початку прогрійте трохи воду, щоб вона стала теплою. Додайте сіль і перемішайте до повного розчинення.
2. У глибоку миску просійте приблизно половину борошна і влийте воду.
3. Почніть перемішувати, поступово додаючи борошно.
4. Робочу поверхню присипте борошном. Коли тісто стане складно перемішувати ложкою, викладіть його на стіл.
5. Продовжуючи додавати борошно, вимішайте тісто. Процес повинен займати не менше 10 хвилин.
6. Після тісто найкраще прибрати в холодильник, попередньо загорнувши в плівку, хвилин 10-15, щоб воно відпочило.