Вони хочуть склобою
(покроковий рецепт з фото)
Желе бите скло мене навчила робити моя мама. Я використовую фруктове желе, цукор і сметану. Спробуйте.
Желе бите скло складається з двох частин: перша - це фруктове желе, друга - сметанне желе. І особливість смаку полягає в тому, щоб фруктове було набагато солодший, ніж сметанне. Тому в сметану кладемо тільки одну ложку цукру, щоб зовсім прісної не вийшло. Приступимо до приготування.
1. Спочатку готуємо фруктове желе. Розведіть фруктове желе водою так, як зазначено на упаковці. Розлийте по різним ємностей або в одну, дивлячись як ви збираєтеся готувати желе.
2. В окремій чашці залийте 10 г желатину 50 мл холодної води.
3. Дайте желатину набухнуть, потім розігрійте чашечку до повного розчинення желатину.
4. Залийте формочки з фруктовим желе розчиненим желатином.
5. Добре перемішайте і поставте в холодильник, до повного застигання (мінімум 2 годину).
6. Решта 40 г желатину залийте 200 мл води. Залиште набухати.
7. Фруктове желе вже замерзло, дістаньте його і наріжте маленькими шматочками.
8. Збийте міксером сметану з цукром і лимонною кислотою.
9. Розлучені в воді 40 г желатину нагрійте до повного розчинення желатину і додайте до сметані з цукром і лимонною кислотою. Перемішайте.
10. Тепер змішайте сметану з фруктовим желе. Викладіть у форму для желе бите скло і поставте в холодильник до повного застигання.
Смачного!
- Пачка фруктового желе - 3 штуки
- Желатин - 50 грам
- Крем - 500 грам
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. Спочатку готуємо фруктове желе. Розведіть фруктове желе водою так, як зазначено на упаковці. Розлийте по різним ємностей або в одну, дивлячись як ви збираєтеся готувати желе.
2. В окремій чашці залийте 10 г желатину 50 мл холодної води.
3. Дайте желатину набухнуть, потім розігрійте чашечку до повного розчинення желатину.
4. Залийте формочки з фруктовим желе розчиненим желатином.
5. Добре перемішайте і поставте в холодильник, до повного застигання (мінімум 2 годину).
6. Решта 40 г желатину залийте 200 мл води. Залиште набухати.
7. Фруктове желе вже замерзло, дістаньте його і наріжте маленькими шматочками.
8. Збийте міксером сметану з цукром і лимонною кислотою.
9. Розлучені в воді 40 г желатину нагрійте до повного розчинення желатину і додайте до сметані з цукром і лимонною кислотою. Перемішайте.
10. Тепер змішайте сметану з фруктовим желе. Викладіть у форму для желе бите скло і поставте в холодильник до повного застигання.
Смачного!