Рецепт Тушкована капуста з ковбасками фото

Тушкована капуста з ковбасками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Капуста, Цибуля, Ковбаса
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення, Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ситне, ароматне, смачне і просте блюдо, яке можна подати як самостійне, а можна і з гарніром, для особливо голодних:) Чудово підходить як на обід, так і на вечерю. Готується дуже легко!

Тушкована капуста виходить дуже смачною і набагато ситніше, якщо приготувати її з ковбасками. Для цього підійдуть і мисливські, і домашні, і баварські ковбаски. Вони надають звичайної капусті легкі запах копченостей і блюдо відразу заграє по-новому. Подавати таку капусту можна як самостійну страву, або з будь-яким гарніром. А приготувати її дуже легко - в цьому рецепті розказано, як приготувати тушковану капусту з ковбасками. Сподіваюся, що все зрозуміло і блюдо у вас вийде саме таким, як ви і хотіли:)

  • Капуста свіжа - 1 кілограм
  • Ковбаски - 200 грам (мисливські, bavarskie)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томатна паста - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1-2 штук
тушкована капуста з ковбасками - фото крок 1
Розігріваємо в глибокій сковороді або в казані рослинне масло. Додаємо очищений і дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо до легкого золотистого кольору.
тушкована капуста з ковбасками - фото крок 2
Ковбаски нарізаємо кружечками. Додаємо до цибулі і обсмажуємо хвилини 2-3.
тушкована капуста з ковбасками - фото крок 3
Капусту дрібно шаткуємо, посипаємо сіллю і пам'ятаємо - вона стане м'якше і пустить сік.
тушкована капуста з ковбасками - фото крок 4
Відправляємо капусту до цибулі з ковбасками. Перемішуємо, додаємо пару ложок води. Зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо капусту хвилин 15.
тушкована капуста з ковбасками - фото крок 5
Тепер додамо томатну пасту. Якщо в капусті багато соку - розводити пасту не треба. Якщо мало - додайте трохи води. Додаємо перець і лавровий лист. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 30 на маленькому вогні. Не забуваємо періодично перемішувати.

Схожі рецепти