Тушкована капуста з ковбасками
(покроковий рецепт з фото)
Ситне, ароматне, смачне і просте блюдо, яке можна подати як самостійне, а можна і з гарніром, для особливо голодних:) Чудово підходить як на обід, так і на вечерю. Готується дуже легко!
Тушкована капуста виходить дуже смачною і набагато ситніше, якщо приготувати її з ковбасками. Для цього підійдуть і мисливські, і домашні, і баварські ковбаски. Вони надають звичайної капусті легкі запах копченостей і блюдо відразу заграє по-новому. Подавати таку капусту можна як самостійну страву, або з будь-яким гарніром. А приготувати її дуже легко - в цьому рецепті розказано, як приготувати тушковану капусту з ковбасками. Сподіваюся, що все зрозуміло і блюдо у вас вийде саме таким, як ви і хотіли:)
- Капуста свіжа - 1 кілограм
- Ковбаски - 200 грам (мисливські, bavarskie)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1-2 штук
![тушкована капуста з ковбасками - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/tushenaya_kapusta_s_kolbaskami-265233.webp)
Розігріваємо в глибокій сковороді або в казані рослинне масло. Додаємо очищений і дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо до легкого золотистого кольору.
![тушкована капуста з ковбасками - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/tushenaya_kapusta_s_kolbaskami-265234.webp)
Ковбаски нарізаємо кружечками. Додаємо до цибулі і обсмажуємо хвилини 2-3.
![тушкована капуста з ковбасками - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/tushenaya_kapusta_s_kolbaskami-265235.webp)
Капусту дрібно шаткуємо, посипаємо сіллю і пам'ятаємо - вона стане м'якше і пустить сік.
![тушкована капуста з ковбасками - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/tushenaya_kapusta_s_kolbaskami-265236.webp)
Відправляємо капусту до цибулі з ковбасками. Перемішуємо, додаємо пару ложок води. Зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо капусту хвилин 15.
![тушкована капуста з ковбасками - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/tushenaya_kapusta_s_kolbaskami-265237.webp)
Тепер додамо томатну пасту. Якщо в капусті багато соку - розводити пасту не треба. Якщо мало - додайте трохи води. Додаємо перець і лавровий лист. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 30 на маленькому вогні. Не забуваємо періодично перемішувати.