Рецепт Товариський чориг фото

Товариський чориг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 45 хв.

Чориг - старовинне російське рибна страва, яким славиться Твер. Хочете спробувати? Для цього необов'язково відправлятися в подорож, залишимося на своїй кухні. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

У Тверському краї безліч річок, озер і водосховищ. Тому не дивно, що здавна рибні страви грали важливу роль. Та й в дні посту така їжа вносила різноманітність. Товариський чориг з білої риби подають обов'язково з молоком.

  • Гарячкові файл - 400 грам (свіже або заморожене)
  • Яйця - 4 штуки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Зелена цибуля - За смаком (для подачі)
  • Молоко - За смаком (для подачі)
товариський чориг - фото крок 1
Разморозьте тріску, якщо вона заморожена. Нагрійте духовку до 180 градусів. Філе тріски наріжте невеликими шматочками, приправити сіллю, поперчіть і обваляйте в борошні. Надлишки борошна струсіть.
товариський чориг - фото крок 2
Збийте яйця з молоком, додавши сіль і запашний перець за смаком.
товариський чориг - фото крок 3
Обсмажте злегка шматочки риби з обох сторін в гарячому рослинному маслі. Викладіть обсмажену рибу в форму для запікання.
товариський чориг - фото крок 4
Залийте яєчно-молочною сумішшю і поставте в гарячу духовку на 30 хвилин.
товариський чориг - фото крок 5
Готове гаряче блюдо полийте розтопленим вершковим маслом і посипте нарізаною зеленою цибулею.
товариський чориг - фото крок 6
Подайте гарячий чориг з молоком. Смачного!

Схожі рецепти