Товариський чориг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 45 хв.
Чориг - старовинне російське рибна страва, яким славиться Твер. Хочете спробувати? Для цього необов'язково відправлятися в подорож, залишимося на своїй кухні. Дивіться рецепт!
Опис приготування:
У Тверському краї безліч річок, озер і водосховищ. Тому не дивно, що здавна рибні страви грали важливу роль. Та й в дні посту така їжа вносила різноманітність. Товариський чориг з білої риби подають обов'язково з молоком.
- Гарячкові файл - 400 грам (свіже або заморожене)
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зелена цибуля - За смаком (для подачі)
- Молоко - За смаком (для подачі)
Разморозьте тріску, якщо вона заморожена. Нагрійте духовку до 180 градусів. Філе тріски наріжте невеликими шматочками, приправити сіллю, поперчіть і обваляйте в борошні. Надлишки борошна струсіть.
Збийте яйця з молоком, додавши сіль і запашний перець за смаком.
Обсмажте злегка шматочки риби з обох сторін в гарячому рослинному маслі. Викладіть обсмажену рибу в форму для запікання.
Залийте яєчно-молочною сумішшю і поставте в гарячу духовку на 30 хвилин.
Готове гаряче блюдо полийте розтопленим вершковим маслом і посипте нарізаною зеленою цибулею.
Подайте гарячий чориг з молоком. Смачного!