Torçetti
(покроковий рецепт з фото)
Торчетті - це італійське печиво, яке користується великою популярністю на своїй батьківщині. Воно виходить хрустким і солодкуватим, тому італійці подають його до кави та інших напоїв.
Якщо ви хочете порадувати свою сім'ю смачним і ароматним домашнім печивом, то спробуйте спекти його за італійським рецептом. Воно буде хрустким і надовго залишиться свіжим. Чимось таке печиво нагадує звичні для нас "вушка", але воно більш ніжне. Щоб дізнатися, як приготувати торчетті, прочитайте цей рецепт.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Сухі дріжджі - 4 грами
- Тепла вода - 120 мілілітрів
- Цукровий пісок - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
Розведіть дріжджі невеликою кількістю теплої води, дайте їм постояти. Потім просійте борошно на робочу поверхню і зробіть в ній поглиблення. Влийте в неї суміш з дріжджами і теплу воду. Замісити тісто.
Покладіть тісто в миску і накрийте його рушником або харчовою плівкою. Залиште тісто на пару годин в теплі, щоб воно піднялося.
Коли тісто збільшиться в кілька разів, обомніте його руками. Розтопити вершкове масло і влийте його до тесту. Ретельно все перемішайте.
Знову поставте тісто, яке повинно бути м'яким і повітряним, підніматися. На це піде хвилин сорок.
Коли тісто знову добре збільшиться в розмірах, обомніте його і приступайте до формування виробів.
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Застеліть деко пергаментом. Розділіть тісто на шматочки, скачайте з них джгутики. Сформуйте з них кренделі, опускаючи тісто в цукор, викладіть їх на пергамент.
Запікайте печиво в духовці п'ятнадцять хвилин. Потім дайте йому охолонути і подавайте до столу.