Сметанний пиріг з ожиною
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний і ароматний пиріг з ожиною сміливо можна віднести до розряду вишуканої випічки! Ще б пак - розсипчасте легке тісто з яскравим смаком підсмаженого мигдалю і солодкі, соковиті ягоди.
Пиріг заслуговує місце в кулінарній зошиті. Він виходить неймовірно ніжним і ароматним. Мигдаль надає благородний присмак марципану, ожина - пікантність, а в поєднанні все це - вишуканий, ні з чим не порівнянний смак! Пригощайтеся!
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 125 грам
- Мигдаль - 125 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно пшеничне в / сорт - 100 грам
- Крем - 125 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 10 грам
- Ожина - 350 грам
Мигдаль обсмажте на сухій сковороді до легкого рум'янцю, остудіть і подрібніть в крихту.
Розм'якшене масло збийте з цукром і ванільним екстрактом до побіління і пишності.
По-одному вбийте яйця, збиваючи кожне і додаючи по столовій ложці меленого мигдалю.
Додайте сметану і залишився мигдаль, перемішайте.
Всипте просіяне з розпушувачем і сіллю борошно і вимішайте ніжне тісто.
Якщо у вас свіжа ожина, просто додайте її в тісто і акуратно перемішайте. Якщо Ви берете заморожені ягоди, то велику ожину краще розморозити і дати стекти соку. Ягоди злегка припудрити кукурудзяним крохмалем і лише потім додати в тісто. Я додала половину просто в тісто, а половину виклала на пиріг зверху.
Тісто викласти в підготовлену форму і поставити в розігріту до 200 градусів духовку.
Випікайте пиріг хвилин 30-35, до рум'яної скоринки і відстали від бортиків форми країв.
Готовий пиріг обережно вийміть на решітку - він дуже м'який і ніжний - і остудіть.
Присипте цукровою пудрою, прикрасьте ягодами ожини і подавайте до чаю. Смачного!