Рецепт Сметанний пиріг з ожиною фото

Сметанний пиріг з ожиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Ожина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.

Дуже ніжний і ароматний пиріг з ожиною сміливо можна віднести до розряду вишуканої випічки! Ще б пак - розсипчасте легке тісто з яскравим смаком підсмаженого мигдалю і солодкі, соковиті ягоди.

Опис приготування:

Пиріг заслуговує місце в кулінарній зошиті. Він виходить неймовірно ніжним і ароматним. Мигдаль надає благородний присмак марципану, ожина - пікантність, а в поєднанні все це - вишуканий, ні з чим не порівнянний смак! Пригощайтеся!

  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 125 грам
  • Мигдаль - 125 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно пшеничне в / сорт - 100 грам
  • Крем - 125 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 10 грам
  • Ожина - 350 грам
сметанний пиріг з ожиною - фото крок 1
Мигдаль обсмажте на сухій сковороді до легкого рум'янцю, остудіть і подрібніть в крихту.
сметанний пиріг з ожиною - фото крок 2
Розм'якшене масло збийте з цукром і ванільним екстрактом до побіління і пишності.
сметанний пиріг з ожиною - фото крок 3
По-одному вбийте яйця, збиваючи кожне і додаючи по столовій ложці меленого мигдалю.
сметанний пиріг з ожиною - фото крок 4
Додайте сметану і залишився мигдаль, перемішайте.
сметанний пиріг з ожиною - фото крок 5
Всипте просіяне з розпушувачем і сіллю борошно і вимішайте ніжне тісто.
сметанний пиріг з ожиною - фото крок 6
Якщо у вас свіжа ожина, просто додайте її в тісто і акуратно перемішайте. Якщо Ви берете заморожені ягоди, то велику ожину краще розморозити і дати стекти соку. Ягоди злегка припудрити кукурудзяним крохмалем і лише потім додати в тісто. Я додала половину просто в тісто, а половину виклала на пиріг зверху.
сметанний пиріг з ожиною - фото крок 7
Тісто викласти в підготовлену форму і поставити в розігріту до 200 градусів духовку.
сметанний пиріг з ожиною - фото крок 8
Випікайте пиріг хвилин 30-35, до рум'яної скоринки і відстали від бортиків форми країв.
сметанний пиріг з ожиною - фото крок 9
Готовий пиріг обережно вийміть на решітку - він дуже м'який і ніжний - і остудіть.
сметанний пиріг з ожиною - фото крок 10
Присипте цукровою пудрою, прикрасьте ягодами ожини і подавайте до чаю. Смачного!

Схожі рецепти