Рецепт Сірі щі фото

Сірі щі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Це найпопулярніша страва в холодну пору року. Особливий і неповторний смак цієї страви і легкість його приготування підкорять вас. І нехай вас не лякає тривалість приготування, щі того варті!

Опис приготування:

Для приготування таких щей вам знадобиться щаніца - заготовка із зеленого листя капусти. Саме вона додасть вашим щам особливий і неповторний смак. Ну, і ще щось, що готувати щі ми будемо в духовці, спробуємо відтворити температурний режим російської печі. Сірі щі готують і з горохом, і з квасолею, і з грибами або порожні. Картоплю можна зварити окремо і подати гарячої до тарілки щей. Розповідаю, як приготувати сірі щі. А ви запасайтеся щаніцей і обов'язково приготуйте смачне російське блюдо.

  • Shtanitsa - 1 літр
  • М'ясо на кісточці - 400-500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибуля пориста - 1 штука
сірі щі - фото крок 1
Щаніцу, якщо вона дуже кисла, промиваємо під холодною водою, а після цього даємо стекти зайвої рідини.
сірі щі - фото крок 2
Чистим луковицу, дрібно її нарізаємо.
сірі щі - фото крок 3
Чистим картошку. Можна нарізати її, а можна зварити в щах цілком, а розім'яти вже в тарілці.
сірі щі - фото крок 4
Чистим морковку, нарізаємо дрібними кубиками. Щоб щі виправдовували свою назву - сірі, морква можна і не додавати.
сірі щі - фото крок 5
Білу частину цибулі порею поріжемо півкільцями.
сірі щі - фото крок 6
Укладаємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю (літра на 4), заливаємо водою, щоб вона покрила вміст, і ставимо на плиту. Як закипить - переставляємо в розігріту до 70-80 градусів духовку години на 4.