Сірі щі
(покроковий рецепт з фото)
Це найпопулярніша страва в холодну пору року. Особливий і неповторний смак цієї страви і легкість його приготування підкорять вас. І нехай вас не лякає тривалість приготування, щі того варті!
Для приготування таких щей вам знадобиться щаніца - заготовка із зеленого листя капусти. Саме вона додасть вашим щам особливий і неповторний смак. Ну, і ще щось, що готувати щі ми будемо в духовці, спробуємо відтворити температурний режим російської печі. Сірі щі готують і з горохом, і з квасолею, і з грибами або порожні. Картоплю можна зварити окремо і подати гарячої до тарілки щей. Розповідаю, як приготувати сірі щі. А ви запасайтеся щаніцей і обов'язково приготуйте смачне російське блюдо.
- Shtanitsa - 1 літр
- М'ясо на кісточці - 400-500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля пориста - 1 штука
Щаніцу, якщо вона дуже кисла, промиваємо під холодною водою, а після цього даємо стекти зайвої рідини.
Чистим луковицу, дрібно її нарізаємо.
Чистим картошку. Можна нарізати її, а можна зварити в щах цілком, а розім'яти вже в тарілці.
Чистим морковку, нарізаємо дрібними кубиками. Щоб щі виправдовували свою назву - сірі, морква можна і не додавати.
Білу частину цибулі порею поріжемо півкільцями.
Укладаємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю (літра на 4), заливаємо водою, щоб вона покрила вміст, і ставимо на плиту. Як закипить - переставляємо в розігріту до 70-80 градусів духовку години на 4.