Салат «Мереживниця»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Салат з таким красивим назвою і сам здатний прикрасити будь-який святковий стіл! Соковиті яєчні млинці створять ажурний візерунок, а всередині може бути практично будь-який ваш улюблений салат! наприклад, ось такий.
Опис приготування:
Млинці для такого салату потрібно скручувати максимально щільно і нарізати вузькими шматочками - тоді це виглядає дійсно «мереживні»!
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (краще кукурудзяний)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сир сирний - 125 грам
- Цибуля зелена - 1/2 пучка
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Куряче філе - 1 штука
- Мариновані огірочки - 3-4 штук
- Оливки - 10 штук (краще фаршировані лимоном або перцем)
- Гірчиця зернова - 1 Ст. Ложка (краще солодка)
- Майонез - За смаком
Заздалегідь відваріть овочі в невеликій кількості води. Почніть приготування салату з яєчних млинців. Змішайте яйця з молоком і кукурудзяним крохмалем, посоліть суміш і додайте олію. Добре перемішайте віночком до однорідності. Випікаючи три-чотири тонких млинчика.
Змішайте сирний сир з рубаною зеленню і змастіть ще теплі млинці НЕ товстим шаром сиру. Щільно скрутіть млинчики в рулони і залиште остигати.
Візьміть відповідну салатницю або інший посуд. Зручно робити такий салат в пластиковому відрі. Вистелити посуд зсередини харчовою плівкою. Щоб спростити завдання, трохи змочіть посуд водою. Наріжте яєчні млинці шматочками товщиною в 2 см і покладіть їх по дну і вище по периметру посуду, зрізом назовні.
Натріть на крупній тертці відварену моркву і змішайте її з товченим часником і зернистою гірчицею. Посоліть суміш за смаком, додайте трохи майонезу і перемішайте. Викладіть в посуд з млинцями рівним шаром, добре утрамбовуючи.
Для наступного шару наріжте куряче філе - відварне, запечене або копчене - на ваш смак - дрібними кубиками, додайте дрібно нарізані оливки і мариновані огірочки. Поперчіть і додайте майонез. Перемішайте і покладіть наступним шаром.
Натріть картоплю на крупній тертці, додайте зернисту гірчицю, трохи майонезу і перемішайте. Викладіть картоплю останнім шаром і утрамбуйте. Загорніть на картоплю краю харчової плівки і злегка притисніть. Приберіть в холодильник на годину.
Охолоджений салат акуратно викладіть на блюдо, потягнувши за кінці плівки.
Видаліть обережно плівку і прикрасьте салат до смаку.
При подачі такої салат нарізають шматочками, як торт.