Рис з яловичим фаршем
(покроковий рецепт з фото)
В азіатських країнах рис називають "другим хлібом", тому його часто готують на гарнір. З ним добре поєднуються різні види м'яса, риби, овочі. Розповім, як приготувати рис з яловичим фаршем.
Сам по собі рис мало привабливий, тому до нього обов'язково варто додавати спеції і м'ясні соусу. Блюдо готується дуже просто і швидко за часом, з урахуванням того, що Ви відварити рис заздалегідь. Отже, пропоную доповнити рис сиром "чеддер", соусом з яловичого фаршу і свіжою зеленню. Подавайте блюдо прямо в сковороді - буде смачно!
- Порошок чилі - 1 Чайна ложка
- Фарш із яловичини - 260 грам
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля - 2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Stolovoe вино - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 4 чайних ложки
- Відварений рис - 600 грам
- Сир «Чеддер» - 60 грам
- Помідор - 1 штука
- Зелень - За смаком
1. У маленькій мисці перемішайте томатну пасту, соєвий соус і столове вино. Очистіть і дрібно наріжте цибулю з часником. Нагрійте чавунну сковороду на середньому вогні. Викладіть в неї рис рівномірним шаром. Готуйте 7-12 хвилин поки рис на дні не стане золотисто-коричневого кольору. Після приготування зніміть рис з вогню.
2. Надішліть на окрему сковороду 2 ложки рослинної олії, нагрійте на середньому вогні і обсмажити цибулю з часником до м'якості і золотистого кольору.
3. Додайте в сковороду порошок чилі і готуйте поки спеція не дасть аромат.
4. Додайте в сковороду яловичий фарш і готуйте до випаровування всієї рідини. Потім додайте томатну пасту, перемішайте всі інгредієнти і готуйте поки фарш не стане розсипчастим.
5. Подрібніть сир "чеддер" . Помийте помідор і наріжте невеликими шматочками. Посипте сиром приготований рис в сковороді.
6. Зверху викладіть готовий яловичий фарш, потім помідори, кінзу і страву прикрасьте листом салату. Смачного!