Пози
(покроковий рецепт з фото)
Всім справжнім м'ясоїдам пропоную зробити соковиті, апетитні бурятські пози в домашніх умовах. Це дуже ситно, смачний і ароматний. Спробуйте повторити цей рецепт, і ви не пошкодуєте.
Для ясності відразу хотілося б сказати, що класичний рецепт поз багатьом нагадає технологію приготування пельменів, а за зовнішнім виглядом вони схожі на великі манти. Все це вірно, проте, як і будь-яке інше національне блюдо, пози мають свої відмінності. Отже, якщо ви хочете спробувати це неймовірно апетитне і м'ясне блюдо, тоді запам'ятовуйте рецепт.
- М'ясо - 1 кілограм (свинина і яловичина навпіл)
- Цибулина - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Паприка - За смаком
- Базилік - За смаком
- Часник - 2-4 зубчиків
- Зелена цибуля - За смаком
- Яйце - 2 штуки
- Вода - 200 мілілітрів
- Борошно - За смаком (скільки візьме тісто)
1. Для приготування тіста потрібно з'єднати яйця і воду, потім всипати борошно.
2. Коли тісто буде крутим і еластичним, накрийте його чистим рушником і залиште приблизно на півгодини "відпочити" .
3. За цей час можна зробити начинку. Класичний рецепт поз передбачає рубане м'ясо, однак якщо ви не впевнені у власних силах, краще пропустити м'ясо через м'ясорубку. Наріжте кубиками очищену цибулю і додайте улюблені спеції.
4. Використовувати можна будь-яку сушену і навіть свіжу зелень за смаком, а також приправи. Фарш як слід перемішайте.
5. Тісто викладіть на присипану борошном поверхню і розкачати. Виріжте кружечки.
6. І розкачайте так, щоб краю були набагато тонше серединки.
7. Ось так приблизно. Це досить важлива деталь рецепта приготування поз.
8. Тепер в центр потрібно викласти досить багато начинки. Краї почніть стягувати до середини.
9. Коли ви закріплюєте краю, обов'язково залиште невелику дірочку.
10. Точно також потрібно зліпити і інші пози в домашніх умовах.
11. Готуються вони на пару близько півгодини.
12. Ось і весь секрет, як зробити пози. Подавайте до столу їх зі сметаною і присипавши спеціями. Смачного!