Рецепт Пиріг з манки фото

Пиріг з манки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця , Крупи , Манька
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Пироги , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

У пошуках простого десерту до чаю без зайвого клопоту не проходьте повз і зверніть увагу на цей класний варіант, як приготувати пиріг з манки. Солодкий, апетитний і завжди вдалий.

Опис приготування:

Цей пиріг хороший тим, що, крім класичного варіанту, ви завжди можете додати в тісто також різні сухофрукти або сушені ягоди, наприклад, щоб урізноманітнити маннік. Перед подачею до столу його можна присипати цукровою пудрою, полити джемом або згущеним молоком, наприклад. Дуже класний рецепт на кожен день до чаю.

  • Манька - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Крем - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка (може трохи більше)
  • Яйце - 2-3 штук
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
пиріг з манки - фото крок 1
1. З тестом все насправді дуже просто: всі інгредієнти відправте в глибоку миску і перемішайте до однорідності.
пиріг з манки - фото крок 2
2. Для аромату можна додати ванілін або корицю, наприклад. Залиште тісто хвилин на 20, щоб манка набухла. Потім знову перемішайте.
пиріг з манки - фото крок 3
3. Духовку розігрійте до 180 градусів. Підготуйте жароміцних форму і змастіть її як слід вершковим маслом.
пиріг з манки - фото крок 4
4. Якщо тісто вийшло рідкуватим, додайте ще трохи борошна. Викладіть його в форму і розрівняйте.
пиріг з манки - фото крок 5
5. Надішліть в духовку і запікайте приблизно годинку.
пиріг з манки - фото крок 6
6. Готовність перевіряйте традиційно дерев'яною паличкою. Ось такий рум'яний пиріг вийшов. Остудіть його трохи, наріжте порційними шматочками і подавайте до чаю.

Схожі рецепти