Пиріг з грибами і сиром стилтон
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування пирога з грибами і сиром стилтон, який ідеально підійде як для любителів вегетаріанських страв, так і для тих, хто любить м'ясну кухню
Опис приготування:
Ця страва - прекрасна можливість урізноманітнити Ваш стіл. Якщо Ви - вегетаріанець, спробуйте і Вам безсумнівно припаде до смаку цей рецепт. Якщо Ви любите м'ясо, приготуйте пиріг з грибами і сиром стилтон, як гарнір до основної страви.
- Борошно - 225 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молока - 1 Ст. Ложка
- Для начинки:Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Овочевий бульйон - 250 мілілітрів
- Гриби - 500 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Перець горошком - 1 Ст. Ложка
- Сир стилтон - 200 грам
- Сіль і перець - - За смаком
1. Нарізати цибулю. Порубати морква. Промити і почистити гриби, розрізати на дві половинки. Покришити сир стилтон. Розігріти духовку до 200 градусів. Змішати борошно, вершкове масло і яйце разом, замістити тісто. Додати кілька крапель молока. Скачати тісто в м'ячик, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин. Розігріти рослинне масло в сковорідці, додати цибулю, морква і гриби і смажити 3-4 хвилини, поки інгредієнти не стануть м'якими.
2. Додати томатну пасту і добре перемішати, потім продовжити готувати ще 5 хвилин. Додати соєвий соус, перець горошком і овочевий бульйон, дати закипіти, зменшити вогонь і дати покипіти на маленькому вогні, поки кількість рідини не зменшитися вдвічі.
3. Розділити суміш на де частини і заповнити дві форми для випічки. Посипати сиром стилтон зверху.
4. Розділити тісто на дві частини і розкачати так, щоб тісто повністю покрило кожну з форм для випічки. Змастити боки форм збитим яйцем, накрити тестом, зробити надрізи і змастити збитим яйцем. Запікати пироги 18-20 хвилин або коли вони не стануть золотисто-коричневими.
5. Подавати пиріг з овочами або з картоплею.