Пірати
(покроковий рецепт з фото)
Гусарики - це відкритий пиріжок, зроблений з листкового або дріжджового листкового тіста. В якості начинки виступає свинячий або свинячо-яловичий фарш з цибулею і морквою. Дуже рекомендую спробувати!
Зараз я розповім як приготувати гусарікі з листкового тіста і фаршу. Це дуже легко і просто, головне слідувати моїм покроковим фото - і у вас все вийде! Фаршу не шкодуйте, тому як він може зменшуватися в розмірах за час випічки Гусарики. Приступимо?
- Листкове тісто - 500 грам
- Фарш м'ясний - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
Листкове тісто необхідно розморозити при кімнатній температурі, розгорніть на столі. Цибулю і моркву очистіть. Яйце розділіть на жовток і білок.
Цибулину порубати дуже дрібно ножем, моркву натріть на самій дрібній тертці. Додайте овочі в фарш, приправити сіллю, поперчіть і додайте білок яйця. Перемішайте фарш.
Листкове тісто просто розкладіть на столі, стіл обов'язково притрусіть трохи борошном. Великим склянок видавіть кружечки. Половину кружечків залиште для основи Гусарики. Другу половину будемо використовувати для верху. У ній зробіть невеликі отвори в допомогою маленької чарочки. У центр кожного кружечка основи покладіть столову ложку фаршу, стежте, щоб він не потрапляв на краю, їх змастіть водою, для кращого склеювання. Накрийте кружечком з отвором так, щоб частина фаршу залишалася всередині. Кінець притисніть приємною виделкою.
Увімкніть духовку на 180 градусів, нехай розігрівається. Гусарики викладайте на застелений пергаментом деко.
Змастіть тісто жовтком за допомогою силіконової пензлика. Надішліть в духовку на 25-30 хвилин. Слідкуйте!
Гусарики готові! Знімайте з дека і подавайте гаряченькими до столу, приємного!