Onigiri
(покроковий рецепт з фото)
Онігирі - блюдо японської кухні з прісного рису, зібраного у вигляді трикутника або кулі. Іншими словами, якщо немає часу крутити роли, - це блюдо для вас!
Онігирі можна поєднувати з огірками, як з солоними, так і зі свіжими. Дуже смачними є онігирі з ікрою тріски. Деякі начиняють рисові фрикадельки (нерідко онігирі називають саме так) тунцем з майонезом. Експериментуйте і діліться своїм шедеврами.
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Тунець - 270-300 грам
- Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Приправи - За смаком
- Мал - 1, 5 склянки (готовий)
1. Готовий рис з'єднайте з маслом, сіллю і перцем.
2. Цибуля наріжте дрібною соломкою.
3. Консервований тунець розімніть вилкою. Додайте цибулю, майонез, яблучний оцет і перець. Добре перемішайте.
4. Охолоджений рис приправте будь-якими травами, приправами.
5. За допомогою формочки сформуйте онігирі. Шар рису - начинка з тунця - шар рису.
Подавайте блюдо, прикрасивши на свій розсуд листям норі. Смачного!
Подавайте блюдо, прикрасивши на свій розсуд листям норі. Смачного!