Modak
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.
Modak - це індійська солодкість, яку подають богу Ганешу в його свято. Хоча зовні вироби схожі на маленькі манти, всередині знаходиться солодка начинка. Цікавий і сам рецепт. Дивіться самі!
Опис приготування:
Якщо ви дізнаєтеся про те, як приготувати модак, то зможете спробувати справжній смак Індії. Незвичайне для нас поєднання інгредієнтів здивує багатьох ласунів. Цей десерт підійде для вегетаріанців. Усередині наповнення може змінюватися, а в цьому варіанті використано кілька горіхів.
- Борошно рисове - 1 Склянка
- Вода - 1, 4 склянки
- Кокосова стружка свіжа - 1 Склянка
- Пальязикай цукор - 0, 5 склянки
- Кардамон - 1 Ст. Ложка
- Насіння маку - 1 Ст. Ложка
- Кешью і мигдаль подрібнені - 2 Ст. Ложки
- Топлене масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Розігрійте в глибокій сковороді топлене масло (0, 5 ст. Ложки). Додайте до нього мак.
Відразу ж додайте кокосову стружку і пальязик олія. Інгредієнти перемішайте і готуйте до коричневого кольору на невеликому вогні.
Потім всипте горіхи і кардамон. Помішуючи, готуйте ще пару хвилин.
Після цього закип'ятіть в глибокій сковороді воду. Додайте в неї масло і сіль.
Потім всипте борошно. Помішуючи, готуйте борошно з водою 1-2 хвилини.
Далі закрийте сковороду кришкою. Готуйте інгредієнти на самому маленькому вогні 5 хвилин.
Готове тісто перекладіть в миску і остудіть.
Тісто добре вимісити, щоб воно стало м'яким і тягучим. Додайте воду і масло при необхідності. Потім з нього зробіть 4 маленьких кульки.
З кульки зробіть тонку корж, піднімаючи краю вгору.
У центр викладіть начинку з кокоса. На краях зробіть складки пальцем.
Зліпити вироби в центрі. Приберіть їх в пароварку.
Через 8-10 хвилин на пару модак буде готовий! Подавайте десерт з маслом. Приємною дегустації!