Квері з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Кухні народів світу часто перегукуються між собою. Українські вареники і грузинські квері - родичі, принцип приготування у них загальний, а ось за смаком вони розрізняються. Prigotovim і ubedimsya?
Опис приготування:
У цьому рецепті я розповім, як приготувати квері з сиром - смачна страва за мотивами грузинської кухні. Квері - це родичі українських вареників, але смак у них трохи відрізняється. Приготуйте, спробуйте і дізнайтеся, чому саме
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сир - 300-400 грам (м'який)
- Яйця - 1 штука
- Вода - 1/2 склянки
- Сіль - 2 щіпки
Насамперед приготуємо тісто. Просіваємо в миску борошно, додаємо яйце і сіль. І, додавши воду, замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним, тому вимішувати його необхідно хвилин 8-10.
Укутати тісто харчовою плівкою і залишимо хвилин на 15, нехай відпочине.
У справжніх квері начинкою виступає сир сулугуні, але ми відступимо від класичного рецепту і будемо робити начинку з м'якого сиру, додавши до нього солі за смаком. Натираємо сир на тертці, додаємо сіль і перемішуємо.
Я поділяю тісто на дві частини, з кожної робимо ковбаску і нарізаємо її на частини. У мене їх вийшло 28. Кожен шматочок тесту розгортаємо в тонкий млинець товщиною близько 2 мм.
Набираємо сир і формуємо з нього грудочку, який викладаємо в центр млинця.
Ретельно защипуємо краю, формуючи квері.
Краї квері можна зробити хвилястими або акуратно, щоб не проткнути, пройтися по краях зубчиками вилки.
Варимо квері в підсоленій воді хвилин 5.
Квері можна подавати до столу зі сметаною і зеленню, я ж зробила соус зі сметани, зелені і часнику.
Готові квері викладаємо на тарілку, можна додати вершкове масло.
Смачного!