Кришиво
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт приготування кришива! Таке корисне блюдо часто ще називають"сірої" квашеною капустою, так як завдяки додаванню зеленого листя колір у страви і справді сіруватий колір. Смачно!
Опис приготування:
Поспішаю поділитися з вами традиційним рецептом приготування кришива в домашніх умовах. Насправді все досить просто:
1. Капусту добре помиємо і обсушимо.
2. Нарізаємо її середнього розміру шматочками.
3. Складаємо її в дерев'яне корито або хоча б у велику каструлю.
4. Тепер спеціальної січкою ретельно подрібнюємо.
5. Посипаємо сіллю і ще раз пройдемося січкою.
6. Перемішаємо.
7. Тепер нехай 5-6 днів коштує при кімнатній температурі під гнітом.
8. Кожен день, поки готується страва, капусту треба перемішувати.
От і все! Готову страву зберігайте в щільно закритих банках в підвалі або в холодильнику. Ось я і розповіла, як приготувати кришиво!
- Капуста зеленая- 2 кілограма
- Сіль - 3 Ст. Ложки
1. Капусту добре помиємо і обсушимо.
2. Нарізаємо її середнього розміру шматочками.
3. Складаємо її в дерев'яне корито або хоча б у велику каструлю.
4. Тепер спеціальної січкою ретельно подрібнюємо.
5. Посипаємо сіллю і ще раз пройдемося січкою.
6. Перемішаємо.
7. Тепер нехай 5-6 днів коштує при кімнатній температурі під гнітом.
8. Кожен день, поки готується страва, капусту треба перемішувати.
От і все! Готову страву зберігайте в щільно закритих банках в підвалі або в холодильнику. Ось я і розповіла, як приготувати кришиво!