Рецепт Кришиво фото

Кришиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Пісні страви
На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Пропоную рецепт приготування кришива! Таке корисне блюдо часто ще називають"сірої" квашеною капустою, так як завдяки додаванню зеленого листя колір у страви і справді сіруватий колір. Смачно!

Опис приготування:

Поспішаю поділитися з вами традиційним рецептом приготування кришива в домашніх умовах. Насправді все досить просто:

1. Капусту добре помиємо і обсушимо.

2. Нарізаємо її середнього розміру шматочками.

3. Складаємо її в дерев'яне корито або хоча б у велику каструлю.

4. Тепер спеціальної січкою ретельно подрібнюємо.

5. Посипаємо сіллю і ще раз пройдемося січкою.

6. Перемішаємо.

7. Тепер нехай 5-6 днів коштує при кімнатній температурі під гнітом.

8. Кожен день, поки готується страва, капусту треба перемішувати.

От і все! Готову страву зберігайте в щільно закритих банках в підвалі або в холодильнику. Ось я і розповіла, як приготувати кришиво!


  • Капуста зеленая- 2 кілограма
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
Поспішаю поділитися з вами традиційним рецептом приготування кришива в домашніх умовах. Насправді все досить просто:

1. Капусту добре помиємо і обсушимо.

2. Нарізаємо її середнього розміру шматочками.

3. Складаємо її в дерев'яне корито або хоча б у велику каструлю.

4. Тепер спеціальної січкою ретельно подрібнюємо.

5. Посипаємо сіллю і ще раз пройдемося січкою.

6. Перемішаємо.

7. Тепер нехай 5-6 днів коштує при кімнатній температурі під гнітом.

8. Кожен день, поки готується страва, капусту треба перемішувати.

От і все! Готову страву зберігайте в щільно закритих банках в підвалі або в холодильнику. Ось я і розповіла, як приготувати кришиво!

Схожі рецепти