Картопля з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 50 хв.
Картопля - це другий хліб. Є безліч варіацій її приготування, які знайомі багатьом господиням. Пропоную один з найпростіших варіантів, як приготувати картоплю з сиром у духовці.
Опис приготування:
Блюдо виходить ситним, смачним і поживним. За один захід можна приготувати велику кількість, що дуже зручно, якщо чекаєте гостей. Всі продукти доступні і недорогі, можна використовувати різні види сиру, в тому числі і плавлений. Крім картоплі, таким способом можна запекти і інші овочі: наприклад, морква, кабачки або баклажани. Головне в приготуванні - це рум'яна кірочка, яка надає страві апетитного вигляду.
- Картопля - 1 кілограм
- Сир твердий - 150 грам
- Крем - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка і кріп - 1 пучок
1. Насамперед мою і кладу картоплю в воду (в шкірці), відправляю на вогонь і варю практично до готовності, щоб картопля зберігав форму і не розвалювався. Потім зливаю воду і остуджують, очищаю від шкірки.
2. У миску натираю сир на крупній тертці, додаю сметану, розм'якшене масло, відвалів часник і додаю дрібно посічену зелень. Все ретельно перемішую.
3. Залежно від розміру нарізаю картопля на половинки або кружечками близько 1 см. Форму для випікання змащую вершковим маслом, укладаю в неї картоплю, зверху рівномірно викладаю отриману суміш з сиру і сметани.
4. Випікаю картопля в розігрітому до 200-230 градусів духовці 15-20 хвилин. Ароматний і смачний запечена картопля готовий!