Рецепт Картопля Шато фото

Картопля Шато
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Картопля Шато - дуже популярний у Франції гарнір з картоплі до м'яса або риби. Чудова альтернатива обридлої пюре і смаженої картоплі

Опис приготування:

Пропоную вам додати ще один рецепт в арсенал рецептів картопляних гарнірів. Рецепт цей винайдений французами - а їм в плані кулінарії можна довіряти Взагалі, картопля шато зазвичай подають до м'ясних стейків разом з соусом беарнез, проте він відмінно підходить і до інших м'ясних страв. Це - той випадок, коли гостей можна здивувати вже гарніром

Рецепт картоплі шато:

1. Картоплю чистимо і моєму. Далі робимо трохи нераціональну річ, але чого не зробиш заради краси - ще трошки обрізаємо картопля, щоб він придбав форму барильця. Так буде і красивіше, і смачніше - а то картопля побільше буде сирим, помельче - навпаки, розвариться. Повинні вийти гарні картопляні барила.

2. Кидаємо картопляні барила в киплячу воду і варимо 7 хвилин. Потім витягуємо картопля з води, даємо обсохнути.

3. Розігріваємо в сковороді вершкове масло. Кладемо в сковороду наші барила і обсмажуємо до появи впевненою рум'яної скоринки з усіх боків. Додаємо сіль і перець.

4. Дістаємо картопля з сковороди і відразу ж подаємо до столу. Бон Апетит, як кажуть французи


  • Картопля - 6-8 штук
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - - За смаком
Пропоную вам додати ще один рецепт в арсенал рецептів картопляних гарнірів. Рецепт цей винайдений французами - а їм в плані кулінарії можна довіряти Взагалі, картопля шато зазвичай подають до м'ясних стейків разом з соусом беарнез, проте він відмінно підходить і до інших м'ясних страв. Це - той випадок, коли гостей можна здивувати вже гарніром

Рецепт картоплі шато:

1. Картоплю чистимо і моєму. Далі робимо трохи нераціональну річ, але чого не зробиш заради краси - ще трошки обрізаємо картопля, щоб він придбав форму барильця. Так буде і красивіше, і смачніше - а то картопля побільше буде сирим, помельче - навпаки, розвариться. Повинні вийти гарні картопляні барила.

2. Кидаємо картопляні барила в киплячу воду і варимо 7 хвилин. Потім витягуємо картопля з води, даємо обсохнути.

3. Розігріваємо в сковороді вершкове масло. Кладемо в сковороду наші барила і обсмажуємо до появи впевненою рум'яної скоринки з усіх боків. Додаємо сіль і перець.

4. Дістаємо картопля з сковороди і відразу ж подаємо до столу. Бон Апетит, як кажуть французи

Схожі рецепти