Картопля Шато
(покроковий рецепт з фото)
Картопля Шато - дуже популярний у Франції гарнір з картоплі до м'яса або риби. Чудова альтернатива обридлої пюре і смаженої картоплі
Опис приготування:
Пропоную вам додати ще один рецепт в арсенал рецептів картопляних гарнірів. Рецепт цей винайдений французами - а їм в плані кулінарії можна довіряти Взагалі, картопля шато зазвичай подають до м'ясних стейків разом з соусом беарнез, проте він відмінно підходить і до інших м'ясних страв. Це - той випадок, коли гостей можна здивувати вже гарніром
Рецепт картоплі шато:
1. Картоплю чистимо і моєму. Далі робимо трохи нераціональну річ, але чого не зробиш заради краси - ще трошки обрізаємо картопля, щоб він придбав форму барильця. Так буде і красивіше, і смачніше - а то картопля побільше буде сирим, помельче - навпаки, розвариться. Повинні вийти гарні картопляні барила.
2. Кидаємо картопляні барила в киплячу воду і варимо 7 хвилин. Потім витягуємо картопля з води, даємо обсохнути.
3. Розігріваємо в сковороді вершкове масло. Кладемо в сковороду наші барила і обсмажуємо до появи впевненою рум'яної скоринки з усіх боків. Додаємо сіль і перець.
4. Дістаємо картопля з сковороди і відразу ж подаємо до столу. Бон Апетит, як кажуть французи
- Картопля - 6-8 штук
- Вершкове масло - 20 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
Рецепт картоплі шато:
1. Картоплю чистимо і моєму. Далі робимо трохи нераціональну річ, але чого не зробиш заради краси - ще трошки обрізаємо картопля, щоб він придбав форму барильця. Так буде і красивіше, і смачніше - а то картопля побільше буде сирим, помельче - навпаки, розвариться. Повинні вийти гарні картопляні барила.
2. Кидаємо картопляні барила в киплячу воду і варимо 7 хвилин. Потім витягуємо картопля з води, даємо обсохнути.
3. Розігріваємо в сковороді вершкове масло. Кладемо в сковороду наші барила і обсмажуємо до появи впевненою рум'яної скоринки з усіх боків. Додаємо сіль і перець.
4. Дістаємо картопля з сковороди і відразу ж подаємо до столу. Бон Апетит, як кажуть французи