Fish House
(покроковий рецепт з фото)
Готувати вдома - велика справа. Можна обійтися без таких дорогих ласощів, приготувавши їх будинку. Такі страви як балик, буженина і домашня ковбаса цілком вдаються зробити в домашніх умовах.
Даний балик не тільки смачний, але і дозволяє ефектно оформити закуску, надавши їй різну форму. М'ясо відмінно гнеться і дозволяє створювати красиві картини, ефектно оформляючи тарілку з нарізкою.
- Indûšinoe файл - 1 кілограм (або філе курки)
- Горілка - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Паприка сушена мелена - 40 грам
- Часник, лавровий лист - За смаком
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Скоро великодні свята, і багато хто любить на святковий стіл подавати бутерброди з баликом або чимось копченим. Копчені продукти не дуже корисні для нас. Так що будемо робити вдома доступний і смачний балик. Отже, м'ясо індички або курки (беремо тільки філейну частину без кісток) потрібно вимити й обсушити. В окремій ємності змішайте сіль, цукор, чорний мелений перець, 2 немає. Ложка перець, 1 немає. Ложку червоного гіркого меленого перцю, розмолоти лавровий лист в пудру і додати його в маринад. Додайте горілку, і цією кашкою натріть все м'ясо. Саме м'ясо помістіть в миску.
Миску з натертим м'ясом затягніть плівкою або перемістити в судок і поставте в холодильник. Там м'ясо пробуде від 6 до 12 годин. Після м'ясо слід промити добре під проточною водою, змив всі спеції. Обсушити. Натріть знову видавленим через прес часником і великою кількістю паприки, додавши до неї трохи чорного меленого перцю (для гостроти). М'ясо повинно виглядати, як бастурма, повністю бути покритим шаром паприки. У мене пішло 2 пачки (кожна по 25 м) на таку кількість м'яса.
Для далі сушки м'яса візьміть тканину-серветку. Викладіть на неї м'ясо. Оберніть в кілька шарів і покладіть в холодильник. М'ясо пробуде в холодильнику 2 діб.
Поки м'ясо знаходиться в холодильнику, серветка вбере зайву вологу. Рекомендується змінити серветку через час, коли вона стане вологою. Оберніть в нову - і знову поверніть в холодильник.
Готове м'ясо за допомогою гострого ножа нарізаємо на слайси. Викладаємо на блюдо і подаємо до столу.
Для тих, хто вирішив подати таке м'ясо як бутерброд, можу порекоменовать посадити на шматочок хліба трояндочку, зібрану з декількох шматочків м'яса. Отже, перед вами трояндочка з м'яса, зроблена з тонконарезанного готового балику. Щоб її отримати, потрібно згорнути в трубочку один шматочок м'яса, а потім до нього, по одному, накрутити наступні. Так вийде ось така трояндочка.
Для тих, хто вирішив подати таке м'ясо як бутерброд, можу порекоменовать посадити на шматочок хліба трояндочку, зібрану з декількох шматочків м'яса. Отже, перед вами трояндочка з м'яса, зроблена з тонконарезанного готового балику. Щоб її отримати, потрібно згорнути в трубочку один шматочок м'яса, а потім до нього, по одному, накрутити наступні. Так вийде ось така трояндочка.