Фаготтіні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
Фаготтіні - це мініатюрні італійські закусочні слойки, які можуть бути з різною начинкою, в тому числі і з десертною. Готуються дуже просто і швидко, в цьому рецепті два варіанти начинки.
Опис приготування:
Фаготтіні готуються дуже просто і дуже швидко, особливо, якщо у вас знайдеться пластина замороженого листкового тіста. Начинка може бути найрізноманітнішою, в тому числі і солодка - з джему, фруктів, nutelly. Форма фаготтіні теж має різні варіанти. У цьому рецепті наведені два варіанти начинки для фаготтіні.
- Листкове тісто - 250 грам (готове)
- Помідор - 1 штука
- Моцарелла - 70 грам
- Оливки - 8 штук
- Маслини - 8 штук
- Томатний соус - 50 грам
- Бекон сирокопчені - 50 грам
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Yaiçnaya "жижа" - 1 Ст. Ложка
- Пармезан - 1 Ст. Ложка (тертий)
Підготуйте інгредієнти.
Розкачайте пластину листкового тіста, товщиною приблизно в 3 мм. Наріжте на квадратики.
Перший варіант начинки. Викладіть на тісто пластинку помідора, краще, якщо це будуть дрібні помідорчики, типу"черрі" , на помідор викладіть кубик моцарели і маслину, посипте базиліком.
Защипніть кінці тесту"в вузлик" .
Другий варіант начинки. Нанесіть на тісто трохи томатного соусу, викладіть часточку помідора, зверху додайте дрібку тертої моцарелли.
На моцарелу викладіть пластинку сирокопченого бекону, оливку, присипте орегано і защіпніте тісто"в вузлик" .
Викладіть фаготтіні на лист для випічки, змастіть яєчної"бовтанку" , присипте дрібкою пармезану. Випікайте 15-20 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Подавайте фаготтіні до столу, вони підійдуть як закуска на фуршетний стіл, та й просто за будь-що. Смачного!