Джеми зброю
(покроковий рецепт з фото)
Смачний джем з кураги доповнить будь-який десерт. Відмінно підійде до випічки. Якщо вам захотілося джему взимку, а запаси порожні, зробіть з кураги! Цукор і курага - Усе, що вам знадобиться.
Джем з кураги відмінно підійде до сніданку. Я падаю його з сиром, млинцями і оладками. Так само використовую для десертів. Додаю в морозиво і до пирогів. Рецепт джему з кураги складається буквально з чотирьох кроків - нічого складного. Вибираючи курагу для джему, переконайтеся, що вона висушена натуральним способом, без цукру і інших консервантів. Тоді і джем у вас вийде смачний. Так само для смаку ви можете додати гілочку гвоздики або паличку кориці в каструлю, поки вариться джем з кураги. Але не забудьте її дістати перед тим, як розливати джем по банках. Насолоджуйтесь.
- Чорнослив - 500 грам
- Вода - 1-1, 5 L
- Цукор - 1 кілограм
Спочатку залийте водою курагу, щоб вода її повністю покрила. І залиште на ніч. Якщо ви готуєте джем в вихідний, можете залити курагу з ранку і почати подальший приготування після обіду.
Потім викладіть розмочену курагу в каструлю і залийте водою.
Поваріть курагу десять хвилин, а потім додайте цукру. Варіть джем з кураги годину на середньому вогні.
Розлийте ще гарячий джем з кураги по стерилізованих банках. Засукайте і укутайте в ковдру. Коли джем охолоне, мінімум через два дня, можете подавати до столу. Смачного!