Рецепт Булочки до чаю фото

Булочки до чаю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Булочки

Що може бути смачніше ароматної і солодкої домашньої випічки з чашкою гарячого чаю? Цим рецептом може скористатися кожен, так як він досить простий в приготуванні і не забирає багато часу.

Ці булочки виходять ароматними, з солодкою і хрусткою скоринкою. Вони довго залишаються свіжими, тому ви можете подавати їх до чаю в будь-який момент. Якщо ж булочки трохи затверділи, просто розігрійте їх кілька секунд в мікрохвильовці. Щоб дізнатися, як приготувати булочки до чаю, просто прочитайте цей рецепт.

  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 6 грам
  • Борошно пшеничне - 300 грам (вищого сорту )
  • Цукор - 50 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 90 грам
  • Сіль - 3 грами
  • Крем - 50 грам
булочки до чаю - фото крок 1
Молоко підігрійте, щоб воно було злегка теплим. Потім додайте в нього дріжджі і одну ложку цукру. Ретельно все перемішайте.
булочки до чаю - фото крок 2
В окремій мисці змішайте просіяне борошно вищого гатунку з сіллю і цукром, додайте до цих інгредієнтів шматки холодного вершкового масла.
булочки до чаю - фото крок 3
За допомогою блендера або руками перетворите весь вміст миски в однорідну дрібну крихту.
булочки до чаю - фото крок 4
У піалку вбийте сирі курячі яйця, збийте їх вінчиком або виделкою. Влийте яєчну масу до олійно-борошняної суміші.
булочки до чаю - фото крок 5
Коли дріжджі почнуть діяти і на поверхні молока з'являться бульбашки, влийте цю суміш в миску до решти інгредієнтів.
булочки до чаю - фото крок 6
Замісити гладке тісто, який мав би прилипати до рук. У міру необхідності додавайте борошно. Скачайте тісто в кулю і покладіть його в миску, накривши харчовою плівкою. Залиште його підходити в теплі на півтори години.
булочки до чаю - фото крок 7
Коли тісто підніметься, обомніте його руками і розділіть на десять однакових шматочків. Сформуйте з них плоскі коржі і викладіть їх на деко, застелене пергаментом.
булочки до чаю - фото крок 8
Кожен шматочок тіста змастіть зверху сметаною і посипте цукровим піском. Розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів, випікайте булочки двадцять хвилин.

Схожі рецепти