Булочки до чаю
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше ароматної і солодкої домашньої випічки з чашкою гарячого чаю? Цим рецептом може скористатися кожен, так як він досить простий в приготуванні і не забирає багато часу.
Ці булочки виходять ароматними, з солодкою і хрусткою скоринкою. Вони довго залишаються свіжими, тому ви можете подавати їх до чаю в будь-який момент. Якщо ж булочки трохи затверділи, просто розігрійте їх кілька секунд в мікрохвильовці. Щоб дізнатися, як приготувати булочки до чаю, просто прочитайте цей рецепт.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 6 грам
- Борошно пшеничне - 300 грам (вищого сорту )
- Цукор - 50 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 90 грам
- Сіль - 3 грами
- Крем - 50 грам
Молоко підігрійте, щоб воно було злегка теплим. Потім додайте в нього дріжджі і одну ложку цукру. Ретельно все перемішайте.
В окремій мисці змішайте просіяне борошно вищого гатунку з сіллю і цукром, додайте до цих інгредієнтів шматки холодного вершкового масла.
За допомогою блендера або руками перетворите весь вміст миски в однорідну дрібну крихту.
У піалку вбийте сирі курячі яйця, збийте їх вінчиком або виделкою. Влийте яєчну масу до олійно-борошняної суміші.
Коли дріжджі почнуть діяти і на поверхні молока з'являться бульбашки, влийте цю суміш в миску до решти інгредієнтів.
Замісити гладке тісто, який мав би прилипати до рук. У міру необхідності додавайте борошно. Скачайте тісто в кулю і покладіть його в миску, накривши харчовою плівкою. Залиште його підходити в теплі на півтори години.
Коли тісто підніметься, обомніте його руками і розділіть на десять однакових шматочків. Сформуйте з них плоскі коржі і викладіть їх на деко, застелене пергаментом.
Кожен шматочок тіста змастіть зверху сметаною і посипте цукровим піском. Розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів, випікайте булочки двадцять хвилин.