Avdan-Сірі
(покроковий рецепт з фото)
Avdan-Сірі - національне чуваське блюдо з курки і овочів. Готується суп не надто довго, але і не дуже швидко, одним словом - зголодніти встигнете! Блюдо подається як перше до обіднього столу.
Перед вами простий рецепт приготування Авдан-сири. Блюдо має пряме відношення до чуваської традиційної кухні, подається на обідній стіл в якості першого гарячого блюда. При бажанні суп подається вприкуску зі сметаною і чорним хлібом. Не забудьте посипати Авдан-сири подрібненою зеленню. Хай щастить!
- Курка - 1 штука
- Сало Бараняча - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Гриби - 300 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - За смаком
- Прянощі - За смаком (сіль, петрушка, чорний перець, лаврушка)

Курку промийте і поріжте шматочками.

Розтопіть на сковороді сало.

Обсмажте на сковороді курку з усіх боків. Сіль і перець за смаком.

Викладіть в каструлю курку, додайте порізані великими шматками цибулю, морква і гриби.

Залийте все окропом і варіть до м'якості.

Зварені овочі необхідно витягти з бульйону і перетерти.

Тим часом обсмажуємо на вершковому маслі гриби.

Протерті овочі повертаємо до курки.

Туди ж кладемо обсмажені гриби.

Додаємо столову ложку борошна.

Засипаємо прянощі: кріп, петрушку, чорний перець, лавровий лист. Варимо під кришкою 10 хвилин до закипання.

При подачі присипте суп зеленню. Смачного!