Ягідні пудинги
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пудингу зі свіжої малини, скибочок білого хліба, цукру, молока і збитих вершків.
Цей рецепт вимагає мінімум витрат при приготуванні. Також це ідеальний варіант для спекотного літа, так як пудинг готується без духовки.
- Цукру - 1/4 склянки
- Білого хліба без кірок - 12 скибочок
1. Покласти малину в миску і посипати цукром. Потрясти миску, щоб змішати малину і цукор. Відкласти в сторону на півгодини.
2. Вам буде потрібно чотири горщика для пудингу. Вирізати коло з кожного шматочка хліба за допомогою горщика як шаблон.
3. Налити молоко в широке блюдо. Швидко вмочити хлібний скибочку в молоко, щоб він став вологим, але не мокрим.
4. Викласти хліб на дно горщика. Зверху помістити шар ягід. Зробити ще один шар зі змоченим в молоці хлібом і ягодами, потім додати третій шар.
5. Горщик повинен бути заповнений пудингом повністю в висоту, пудинг може навіть підніматися. Аналогічно заповнити залишилися 3 горщика, використовуючи останній хліб і ягоди. Полити малиновим соком зверху.
6. Помістити горщики на маленький піднос або деко, вільно накрити поліетиленовою плівкою або пергаментним папером. Встановити зверху на горщики важке блюдо (або банку з консервами) як вага, щоб притиснути всі верстви пудингу разом.
7. Охолоджувати пудинги, поки хліб і ягоди повністю не сполучаться, близько 4 годин. Пудинги зберігаються в холодильнику до 24 годин. Перед подачею розгорнути горщики. За допомогою ножа обережно перевернути кожен пудинг на десертну тарілку.
8. Посипати цукром, прикрасити збитими вершками, ягодами малини і подавати.