Віртирем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашню ковбасу, тоді точно не зможете відязикатися від можливості приготувати дивно ароматне, апетитне і ситне блюдо удмуртської кухні"Віртирем" в домашніх умовах.
Опис приготування:
1. Для початку підготуйте велику ємність, в яку викладіть розрубану на шматочки голову.
2. Очистіть цибулю і моркву, додайте їх в каструлю, залийте все водою.
3. Після закипання підсолити трохи і залиште варитися на середньому вогні до готовності.
4. Окремо відварити в підсоленій воді язика.
5. Обов'язковий інгредієнт, який використовується в рецепті приготування віртирема, - це перлова або ячна крупа. Її потрібно також відварити до готовності.
6. Коли всі інгредієнти підготовлені, відокремте м'ясо від кісток і подрібніть разом з язикми.
7. Додайте зварену крупу, сіль за смаком і кров. Все як слід перемішайте до однорідності.
8. Обов'язково використовуйте часник, він додасть не тільки аромат, але і приголомшливий смак.
9. Готовою основою наповніть попередньо вимиті і вичищені кишки (зручно використовувати для цього спеціальну насадку комбайна або м'ясорубки, наприклад).
10. Щільно зав'яжіть краю з двох сторін і опустіть в киплячу підсолену воду.
11. Після закипання варіть Віртирем в домашніх умовах близько 65-70 хвилин, а потім остудіть і приберіть в холодильник на ніч.
12. На наступний день можна пробувати, що вийшло.
Ось такий нескладний варіант, як приготувати Віртирем. Обов'язково спробуйте повторити!
- Голова свиная - 1 штука
- Язика свинячі - 2 кілограма
- Кров - 1 літр
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Часник - 1 За смаком
- Морква - 1-2 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Сіль - 1 За смаком
- Кишки - 1 За смаком
2. Очистіть цибулю і моркву, додайте їх в каструлю, залийте все водою.
3. Після закипання підсолити трохи і залиште варитися на середньому вогні до готовності.
4. Окремо відварити в підсоленій воді язика.
5. Обов'язковий інгредієнт, який використовується в рецепті приготування віртирема, - це перлова або ячна крупа. Її потрібно також відварити до готовності.
6. Коли всі інгредієнти підготовлені, відокремте м'ясо від кісток і подрібніть разом з язикми.
7. Додайте зварену крупу, сіль за смаком і кров. Все як слід перемішайте до однорідності.
8. Обов'язково використовуйте часник, він додасть не тільки аромат, але і приголомшливий смак.
9. Готовою основою наповніть попередньо вимиті і вичищені кишки (зручно використовувати для цього спеціальну насадку комбайна або м'ясорубки, наприклад).
10. Щільно зав'яжіть краю з двох сторін і опустіть в киплячу підсолену воду.
11. Після закипання варіть Віртирем в домашніх умовах близько 65-70 хвилин, а потім остудіть і приберіть в холодильник на ніч.
12. На наступний день можна пробувати, що вийшло.
Ось такий нескладний варіант, як приготувати Віртирем. Обов'язково спробуйте повторити!