Відварити суп
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Шурпа кайнатма готується просто. Суп цей складається з молоденькою баранини, соковитих овочів і ароматних спецій. Дуже хороший суп для домашнього і затишного сімейного обіду!
Опис приготування:
Перед вами традиційний класичний рецепт приготування шурпи кайнатма. Блюдо дуже популярно в Узбекистані і Татарстані, але і в наших просторах, багато знають і люблять цей супчик. А чого ж не любити? Готується адже просто, дуже смачний і красивий в тарілці! Перед подачею на стіл дайте шурпі настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Хай щастить!
- Баранина - 800 грам
- Вода - 2 L
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 3-4 штук (ріпчаста і червоний)
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець гострий - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Помідори - 500 грам
- Зелень - За смаком (кріп і кінза)
- Базилік - 2-3 штук (гілочки)
- Спеції - За смаком (зіра, koriandr, сіль, перець)
Овочі ретельно промийте і очистіть.
Баранину ріжемо шматками, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Піну видалити, варити до готовності.
Підготуємо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками, цибуля і перець болгарський - півкільцями, гострий перець - дрібними шматочками, морква - кружечками, а з помідорів знімаємо шкірку.
У готовий бульйон додаємо цибулю і моркву, варимо 25 хвилин. Після чого кладемо картопля, перець і томати. Через кілька хвилин додаємо спеції: IRU, koriandr, сіль, перець, подрібнену кінзу і базилік. Супчик варимо до готовності картоплі.
До столу подаємо, присипавши подрібненою зеленню. Смачного!