Рецепт Відварити суп фото

Відварити суп
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Баранина
Дієтичне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шурпа кайнатма готується просто. Суп цей складається з молоденькою баранини, соковитих овочів і ароматних спецій. Дуже хороший суп для домашнього і затишного сімейного обіду!

Опис приготування:

Перед вами традиційний класичний рецепт приготування шурпи кайнатма. Блюдо дуже популярно в Узбекистані і Татарстані, але і в наших просторах, багато знають і люблять цей супчик. А чого ж не любити? Готується адже просто, дуже смачний і красивий в тарілці! Перед подачею на стіл дайте шурпі настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Хай щастить!

  • Баранина - 800 грам
  • Вода - 2 L
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 3-4 штук (ріпчаста і червоний)
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Перець гострий - 1 штука
  • Картопля - 5 штук
  • Помідори - 500 грам
  • Зелень - За смаком (кріп і кінза)
  • Базилік - 2-3 штук (гілочки)
  • Спеції - За смаком (зіра, koriandr, сіль, перець)
відварити суп - фото крок 1
Овочі ретельно промийте і очистіть.
відварити суп - фото крок 2
Баранину ріжемо шматками, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Піну видалити, варити до готовності.
відварити суп - фото крок 3
Підготуємо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками, цибуля і перець болгарський - півкільцями, гострий перець - дрібними шматочками, морква - кружечками, а з помідорів знімаємо шкірку.
відварити суп - фото крок 4
У готовий бульйон додаємо цибулю і моркву, варимо 25 хвилин. Після чого кладемо картопля, перець і томати. Через кілька хвилин додаємо спеції: IRU, koriandr, сіль, перець, подрібнену кінзу і базилік. Супчик варимо до готовності картоплі.
відварити суп - фото крок 5
До столу подаємо, присипавши подрібненою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти