Торт на кефірі «Ноченька»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Для шанувальників нескладній домашньої випічки хочу запропонувати відмінний варіант, як приготувати торт на кефірі"Ноченька" з ніжним заварним кремом. Чудова ідея до чаю для всієї родини. Рекомендую!
Опис приготування:
Пропоную Вашій увазі приголомшливу ідею, як приготувати торт на кефірі"Ноченька" . Ніжні шоколадні коржі, просочені заварним кремом, - це дійсно дуже смачно! За бажанням можна також зробити сметанний крем, буде теж здорово.
Перед подачею тортик можете прикрасити подрібненими горішками, фруктами, цукатами або крихтою коржа, наприклад. Такий десерт підійде не тільки на кожен день, але і на свято.
- Кефір - 0.5 L
- Цукор - 250-300 грам(+ за смаком в крем)
- Борошно - 350 грам(+ 60-70 грам в крем)
- Какао - 120 грам
- Яйце - 2 штуки(+ 2 в вершках)
- Сода - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 0.5 L
- Вершкове масло - 75 грам
- Горішки - 100 грам (для прикраси)
1. У глибоку миску влийте кефір. Додайте соду і залиште на пару хвилин.
2. Окремо збийте яйця з цукром і дрібкою солі. Влийте в кефір і перемішайте.
3. Додайте просіяне какао і борошно.
4. Ретельно збийте тісто, щоб не було грудочок.
5. Вилийте 1/5 частина тесту в форму (попередньо змастіть її маслом або застеліть пергаментом) і відправте в духовку.
6. При температурі 180 градусів випікайте коржі близько 15 хвилин.
7. Паралельно з випіканням коржів можна зварити крем. У невеликій каструльці з'єднайте і збийте яйця з цукром. Додайте борошно і молоко, продовжуючи збивати. Для аромату можна додати ванілін або цедру цитрусових, наприклад. Поставте каструльку на вогонь.
8. Постійно помішуючи, Уварова крем. Зніміть його з вогню і додайте вершкове масло.
9. Ретельно все перемішайте і залиште крем остигати.
10. Залишилося тільки перемазати кремом коржі. Крему не шкодуйте, він повинен добре просочити коржі, щоб тортик був м'яким.
11. Залишками крему промажьте верхній корж і боки. Прикрасьте за смаком. Залиште тортик на 3-4 годину (найкраще на ніч) перед подачею. Приємного чаювання!