Рецепт Торт «Єлизавета» фото

Торт «Єлизавета»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецепт приготування торта"Єлизавета" досить простий, так що його можна зробити навіть без особливо урочистого приводу. Однак правильне прикраса здатне зробити його по-справжньому святковим.

Опис приготування:

Простий рецепт торта"Єлизавета" цілком можна доповнити розтопленим шоколадом або какао. Додати його можна як в крем, так і використовувати для приготування глазурі. Прикрасити зверху тортик можна також цукатами, свіжими фруктами або горішками.

  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 150-200 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Жовток - 2 штуки
  • Згущене молоко - 300 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Шоколадні гудзики - 100 грам (для прикраси)
торт
1. Для початку необхідно окремо збити білки до білої піни. Поступово всипати цукор, продовжуючи збивати на середніх оборотах.
торт
2. Жовтки 4 яєць трохи розбити вилкою і потроху вливати в білки. Щоб торт"Єлизавета" в домашніх умовах вийшов пишним, важливо не перебити тісто і зробити його повітряним.
торт
3. Далі весь процес необхідно виконувати вручну. Борошно просіяти разом з ваніліном і додати до білків. Акуратно перемішати, щоб не було грудочок.
торт
4. Коли тісто готове його можна перекласти у жароміцних форму і відправити в заздалегідь розігріту духовку хвилин на 25.
торт
5. Випечений корж необхідно остудити спочатку в формі, а потім на решітці мінімум 4-5 годин (ідеальний варіант - залишити бісквіт остигати на всю ніч). Уже остиглий бісквіт акуратно розрізати на 3 коржа.
торт
6. Для приготування крему необхідно з'єднати жовтки двох яєць з водою і злегка збити. Додати згущене молоко і відправити на повільний вогонь або водяну баню. Крем потрібно уварити до загустіння. Тим часом збити вершкове масло. При бажанні в масло можна додати ванільний цукор або есенцію. З'єднати уварений крем з маслом і ретельно збити. Готовим кремом змастити коржі.
торт
7. Ось і весь простий рецепт торта"Єлизавета" . Тортик повністю обмазати кремом і відправити в холодильник. Перед подачею прикрасити за смаком.

Схожі рецепти