Торт «Єлизавета»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Рецепт приготування торта"Єлизавета" досить простий, так що його можна зробити навіть без особливо урочистого приводу. Однак правильне прикраса здатне зробити його по-справжньому святковим.
Опис приготування:
Простий рецепт торта"Єлизавета" цілком можна доповнити розтопленим шоколадом або какао. Додати його можна як в крем, так і використовувати для приготування глазурі. Прикрасити зверху тортик можна також цукатами, свіжими фруктами або горішками.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 150-200 грам
- Борошно - 200 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Жовток - 2 штуки
- Згущене молоко - 300 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Шоколадні гудзики - 100 грам (для прикраси)
1. Для початку необхідно окремо збити білки до білої піни. Поступово всипати цукор, продовжуючи збивати на середніх оборотах.
2. Жовтки 4 яєць трохи розбити вилкою і потроху вливати в білки. Щоб торт"Єлизавета" в домашніх умовах вийшов пишним, важливо не перебити тісто і зробити його повітряним.
3. Далі весь процес необхідно виконувати вручну. Борошно просіяти разом з ваніліном і додати до білків. Акуратно перемішати, щоб не було грудочок.
4. Коли тісто готове його можна перекласти у жароміцних форму і відправити в заздалегідь розігріту духовку хвилин на 25.
5. Випечений корж необхідно остудити спочатку в формі, а потім на решітці мінімум 4-5 годин (ідеальний варіант - залишити бісквіт остигати на всю ніч). Уже остиглий бісквіт акуратно розрізати на 3 коржа.
6. Для приготування крему необхідно з'єднати жовтки двох яєць з водою і злегка збити. Додати згущене молоко і відправити на повільний вогонь або водяну баню. Крем потрібно уварити до загустіння. Тим часом збити вершкове масло. При бажанні в масло можна додати ванільний цукор або есенцію. З'єднати уварений крем з маслом і ретельно збити. Готовим кремом змастити коржі.
7. Ось і весь простий рецепт торта"Єлизавета" . Тортик повністю обмазати кремом і відправити в холодильник. Перед подачею прикрасити за смаком.