Рецепт Торт «дракон» фото

Торт «дракон»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Справжня окраса для святкового столу - торт"Дракон" . Він не тільки смачний, але і приголомшливо красивий. Для наочності я викладаю рецепт торта"Дракон" з фото.

Опис приготування:

Класичний рецепт приготування торта"дракон" займає багато часу в основному тому, що крім своєчасно додавання інгредієнтів, потрібно також приділяти увагу зовнішньому вигляду торта. Щоб торт вийшов не тільки смачним, але і красивим, переважно використовувати харчові барвники, мармелад, вафлі та цукерки маршмеллоу.

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 350 грам
  • Вершкове масло - 405 грам(225 г в тісто, 180 г для крему)
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Ванільний цукор - 3 чайних ложки
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 3 чайних ложки (або пекарський порошок)
  • Білий шоколад - 300 грам
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
  • Харчовий барвник - 1 штука (будь-якого кольору, в рецепті зелений)
  • Maršmellou - За смаком
  • Вафлі в шоколаді - За смаком
  • Мармелад - За смаком
  • Шоколадне драже - За смаком
  • Вершковий сир - 450 грам
торт
В першу чергу потрібно приготувати бісквіти. Для початку розтоплюємо масло на слабкому вогні і додаємо в нього молоко. Тепер беремо миску, в якій буде замішуватися тісто і додаємо в нього яйця, збиваємо їх до білої піни, додаємо цукру, перемішуємо. Тепер сипем борошно, розпушувач, какао, ванільний цукор. Ретельно все змішуємо, заливаємо в миску вершкове масло з молоком, яке приготували до цього. Ділимо масу на два коржі діаметром приблизно 23-25 см. Масу виливаємо на форму для випікання, попередньо постеливши папір для випікання. Ми залишаємо коржі на 40 хвилин в духовці при температурі 170 градусів. Виймаємо коржі з форми через 15 хвилин після приготування і даємо ще хвилин 10, щоб вони охололи до кімнатної температури.
торт
Поки коржі остигають, візьмемося за масляний крем. Топимо масло на слабкому вогні в сковорідці, додаємо сир і шоколад, їх теж топимо. Переливаємо все в миску, перемішуємо, додаємо лимонний сік, харчовий барвник і перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною за кольором і консистенції.
торт
Тепер розрізаємо коржі. Беремо той, що вийшов меншим і розрізаємо його навпіл. Склеюємо половинки між собою масляним кремом. Більший за діаметром корж ріжемо по схемі, зазначеної на зображенні.
торт
Якщо викласти коржі, у вас повинен вийти ось такий дракончик.
торт
Тепер змащуємо коржі кремом. Змащувати потрібно все боку, причому так, щоб окремі частини склеювалися кремом. Коли закінчимо, залишаємо заготовку в холодильнику на 40 хвилин.
торт
Щоб красиво нанести на торт залишки крему, вам знадобиться кондитерський шприц. Після нанесення крему, торт повинен виглядати приблизно так.
торт
Щоб закінчити оформлення торта, використовуємо цукерки драже, маршмеллоу і вафлі.

Схожі рецепти