Slivovиe Клецьк
(покроковий рецепт з фото)
Сливові галушки - це одна з найсмачніших страв, яке просто необхідно спробувати в Празі. Якщо ж вам не пощастило там побувати, то можете приготувати це чеське національне блюдо будинку.
Приготуйте сливові галушки по старому і перевіреному рецепту чеських кулінарів. Завдяки слив всередині, вони виходять дуже смачними. Тесту не повинно бути багато, але в той же час його не повинно бути і мало, інакше тісто може порватися в процесі приготування.
- Слива - 500 грам
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Сироп цукровий - 1 Склянка
- Обкладинка - За смаком
- Сухарі паніровочні - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 100 грам
- Крупа манна - 30 грам
Сир перетріть через сито і викладіть в миску. Розтопити вершкове масло і додайте його до сиру. Вбийте сирі курячі яйця, змішайте борошно з манною крупою і всипте до решти інгредієнтів. Замісити тісто.
Зливи вимийте і висушіть. Розділити на дві половини, дістаньте з них кісточки. У кожну сливу в центр всипте коричневий цукор, знову з'єднайте половинки. Оберніть їх в тісто.
Приготуйте сливовий компот. Для цього доведіть до кипіння цукровий сироп, додайте корицю. Наріжте залишки слив на дольки і покладіть їх у каструлю. Варіть десять хвилин. Компот остудіть.
Панірувальні сухарі обсмажте з маслом і цукром на сковороді, поки вони не стануть приємного золотистого кольору. У киплячу воду опустіть галушки і відварити їх до готовності.
Готові галушки остудіть і обваляйте в обсмажених сухарях. Потім налийте в піалу компот зі сливами, викладіть на нього галушки і подавайте всі до столу.