Рецепт Slivovиe Клецьк фото

Slivovиe Клецьк
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Слива
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Сливові галушки - це одна з найсмачніших страв, яке просто необхідно спробувати в Празі. Якщо ж вам не пощастило там побувати, то можете приготувати це чеське національне блюдо будинку.

Опис приготування:

Приготуйте сливові галушки по старому і перевіреному рецепту чеських кулінарів. Завдяки слив всередині, вони виходять дуже смачними. Тесту не повинно бути багато, але в той же час його не повинно бути і мало, інакше тісто може порватися в процесі приготування.

  • Слива - 500 грам
  • Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
  • Сироп цукровий - 1 Склянка
  • Обкладинка - За смаком
  • Сухарі паніровочні - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сир - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 100 грам
  • Крупа манна - 30 грам
Slivovиe Клецьк - фото крок 1
Сир перетріть через сито і викладіть в миску. Розтопити вершкове масло і додайте його до сиру. Вбийте сирі курячі яйця, змішайте борошно з манною крупою і всипте до решти інгредієнтів. Замісити тісто.
Slivovиe Клецьк - фото крок 2
Зливи вимийте і висушіть. Розділити на дві половини, дістаньте з них кісточки. У кожну сливу в центр всипте коричневий цукор, знову з'єднайте половинки. Оберніть їх в тісто.
Slivovиe Клецьк - фото крок 3
Приготуйте сливовий компот. Для цього доведіть до кипіння цукровий сироп, додайте корицю. Наріжте залишки слив на дольки і покладіть їх у каструлю. Варіть десять хвилин. Компот остудіть.
Slivovиe Клецьк - фото крок 4
Панірувальні сухарі обсмажте з маслом і цукром на сковороді, поки вони не стануть приємного золотистого кольору. У киплячу воду опустіть галушки і відварити їх до готовності.
Slivovиe Клецьк - фото крок 5
Готові галушки остудіть і обваляйте в обсмажених сухарях. Потім налийте в піалу компот зі сливами, викладіть на нього галушки і подавайте всі до столу.