Сир цуценята
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.
Сир - це свіжий сир з коров'ячого молока з сирною текстурою. Він має кислуватий смак, НЕ плавиться і не состарівается. Склад всього з двох інгредієнтів. Готуємо!
Опис приготування:
Я тільки зрозуміла, що в магазині цей сир ніколи не бачила, тому рецепт мені став ще більш цікавий. Ви теж можете дізнатися про те, як приготувати домашній панір. З ним добре виглядають свіжі овочі або свіжий хліб. Заготівля стане основою для десертів або солодких бутербродів.
- Молоко - 1500 мілілітрів
- Сік лимона або оцет - 45 мілілітрів
Молоко в каструлі доведіть до кипіння. Потім додайте лимонний сік і зменшіть вогонь. Молоко почне згортатися.
Перекладіть сир в друшляк, застелений парою шарів марлі, щоб стекла сироватка. Промийте сир холодною водою.
Сухий сир перев'яжіть щільно марлею.
Потім викладіть сир на обробну дошку. На нього покладіть плоску тарілку, а зверху встановіть вантаж в 3 кг. Залиште сир на 30 хвилин під гнітом.
Після цього марлю зніміть, сир Готовий! Зберігайте його до 7 днів в холодильнику. Смачного!