Shnitsely міністрів
(покроковий рецепт з фото)
Шніцель по-міністерськи прийшов до нас з радянських часів, коли в ресторані подавали саме такий шніцель і він був межею мрій простих смертних. Його відмінність від звичайного шніцеля - в паніровці.
Отже, готуємо шніцель для своїх "міністрів" - другої половини, сина, тата, гостей…
Як приготувати шніцель по-міністерськи?
1. Філе курки розріжте навпіл, промийте і відбийте молоточком, надайте форму овалу. Обов'язково треба вирізати білу центральну жилку.
2. Яйце збийте вилочкою або віночком в широкій мисці, додайте сіль і перець. Якщо бажаєте, можете сюди ж додати улюблені спеції для курки.
3. У черствих скибочок батона зріжте скориночки, сам батон наріжте соломкою.
4. Відбите філе курки умочіть у збите яйце зі спеціями, потім обваляйте в паніровці з батона.
5. У сковороді розігрійте масло на середньому вогні, обсмажте шніцель з двох боків до золотистої скоринки. Можна шніцель довести до готовності в сковороді, закривши кришкою, а можна прогріти в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 4-5 хвилин.
Гарнір до шніцелю по-міністерськи подавайте відповідний. Свіжі овочі, зелений горошок, обсмажений по-селянськи картопля. Змастіть шніцель вершковим маслом і збризніть лимонним соком.
Shnitsely міністрів готовий!
Смачного!
- Куряча грудка - 1 штука (дві частини)
- Baton čerstvyj - 4 скибочки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 20-30 грам
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
Як приготувати шніцель по-міністерськи?
1. Філе курки розріжте навпіл, промийте і відбийте молоточком, надайте форму овалу. Обов'язково треба вирізати білу центральну жилку.
2. Яйце збийте вилочкою або віночком в широкій мисці, додайте сіль і перець. Якщо бажаєте, можете сюди ж додати улюблені спеції для курки.
3. У черствих скибочок батона зріжте скориночки, сам батон наріжте соломкою.
4. Відбите філе курки умочіть у збите яйце зі спеціями, потім обваляйте в паніровці з батона.
5. У сковороді розігрійте масло на середньому вогні, обсмажте шніцель з двох боків до золотистої скоринки. Можна шніцель довести до готовності в сковороді, закривши кришкою, а можна прогріти в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 4-5 хвилин.
Гарнір до шніцелю по-міністерськи подавайте відповідний. Свіжі овочі, зелений горошок, обсмажений по-селянськи картопля. Змастіть шніцель вершковим маслом і збризніть лимонним соком.
Shnitsely міністрів готовий!
Смачного!