Салат «Анюта»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Салат"Анюта" , в якому куряче філе вдало поєднується з соковитим кисло-солодким яблуком, стане гідною прикрасою святкового столу. Його ніжний смак припаде до душі вашим гостям, гарантую!
Опис приготування:
Салат"Анюта" , незважаючи на свою низьку калорійність, є досить ситним блюдом. Цей листковий м'ясний салат відмінно підходить для зиязиках свят. Біле м'ясо курки в ньому вдало поєднується з яблуком, смаженою цибулею і твердим сиром. Як варіант, замість яблука можна використовувати свіжий огірок, який додасть салату свіжості і нагадає про весну.
- Філе курячої грудки - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Яблуко кисло-солодке - 0, 5 штуки
- Сир - 100 грам
- Майонез - За смаком
1. Відваріть куряче філе середнього розміру до готовності в підсоленій воді, дайте йому охолонути, а після наріжте невеликими кубиками.
2. У підходяще для листкового салату блюдо покладіть металеву форму, викладіть з нарізаного кубиками курячого філе перший шар, змастіть його майонезом.
3. Лук наріжте півкільцями, обсмажте його на рослинному маслі до золотистого кольору і викладіть другим шаром на філе.
4. Натріть на середній терці заздалегідь відварені яйця і одне велике яблуко, викладіть їх третім і четвертим шарами відповідно, промазав їх майонезом. Майонез, до речі, можна брати будь-якої жирності, їм ви страва не зіпсуєте.
5. Натріть на дрібній тертці твердий сир будь-якого вподобаного вам сорту, сформуйте з нього п'ятий, заключний шар. Зверху салат можна прикрасити тертим жовтком, гілочкою петрушки і шматочками перцю. Тепер ви знаєте, як приготувати салат"Анюта" і зможете радувати їм своїх близьких і друзів.