Рецепт Поморские козули фото

Поморские козули
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Яйця
Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Поморские або північні козули - це пряники-обереги, які випікають до великих святах. Різдвяні козули зазвичай робили в формі фігурок тварин, які оточували ясла Христа при народженні.

Опис приготування:

Із вказаної кількості інгредієнтів ви приготуєте дуже багато пряників - північних або поморських козуль, тому раджу розділити кількість інгредієнтів наполовину.

Отже, як приготувати поморские козули?

1. У каструлю викладіть 100 г пісочний, на середньому вогні карамелізіруется, постійно помішуючи.

2. У карамелізований цукор влийте склянку окропу, перемішайте, потім додайте цукор, що залишився. Знову перемішайте.

3. Зніміть з вогню, злегка остудіть, додайте маргарин (або масло), сіль. Розчиніть і ostuda.

4. У остигнула масу вбийте яйця, додайте гвоздику і корицю, погашену лимонним соком або оцтом соду. Перемішайте.

5. Борошно просійте і також додайте в миску. Замісити тісто. Воно повинно вийти крутим.

6. Розділіть тісто на частини і на присипаному борошном столі розкачати. Ножем або за допомогою формочок виріжте козуль.

7. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього фігурки. Збийте жовток з водою і змастіть козуль.

8. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності (10-12 хвилин).

9. Готові поморские козули остудіть і розпишіть глазур'ю.

Приємного апетиту і доброго свята!

  • Маргарин або вершкове масло - 250 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика мелена - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Оцет або лимонний сік - 1 Ст. Ложка (для погашення соди)
  • Борошно - 1 кілограм
  • Яєчний жовток - 1 штука (для змазування козуль)
  • Вода - 1/2 склянки (для змазування козуль, змішати з жовтком)
Із вказаної кількості інгредієнтів ви приготуєте дуже багато пряників - північних або поморських козуль, тому раджу розділити кількість інгредієнтів наполовину.

Отже, як приготувати поморские козули?

1. У каструлю викладіть 100 г пісочний, на середньому вогні карамелізіруется, постійно помішуючи.

2. У карамелізований цукор влийте склянку окропу, перемішайте, потім додайте цукор, що залишився. Знову перемішайте.

3. Зніміть з вогню, злегка остудіть, додайте маргарин (або масло), сіль. Розчиніть і ostuda.

4. У остигнула масу вбийте яйця, додайте гвоздику і корицю, погашену лимонним соком або оцтом соду. Перемішайте.

5. Борошно просійте і також додайте в миску. Замісити тісто. Воно повинно вийти крутим.

6. Розділіть тісто на частини і на присипаному борошном столі розкачати. Ножем або за допомогою формочок виріжте козуль.

7. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього фігурки. Збийте жовток з водою і змастіть козуль.

8. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності (10-12 хвилин).

9. Готові поморские козули остудіть і розпишіть глазур'ю.

Приємного апетиту і доброго свята!

Схожі рецепти