Поморские козули
(покроковий рецепт з фото)
Поморские або північні козули - це пряники-обереги, які випікають до великих святах. Різдвяні козули зазвичай робили в формі фігурок тварин, які оточували ясла Христа при народженні.
Опис приготування:
Із вказаної кількості інгредієнтів ви приготуєте дуже багато пряників - північних або поморських козуль, тому раджу розділити кількість інгредієнтів наполовину.
Отже, як приготувати поморские козули?
1. У каструлю викладіть 100 г пісочний, на середньому вогні карамелізіруется, постійно помішуючи.
2. У карамелізований цукор влийте склянку окропу, перемішайте, потім додайте цукор, що залишився. Знову перемішайте.
3. Зніміть з вогню, злегка остудіть, додайте маргарин (або масло), сіль. Розчиніть і ostuda.
4. У остигнула масу вбийте яйця, додайте гвоздику і корицю, погашену лимонним соком або оцтом соду. Перемішайте.
5. Борошно просійте і також додайте в миску. Замісити тісто. Воно повинно вийти крутим.
6. Розділіть тісто на частини і на присипаному борошном столі розкачати. Ножем або за допомогою формочок виріжте козуль.
7. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього фігурки. Збийте жовток з водою і змастіть козуль.
8. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності (10-12 хвилин).
9. Готові поморские козули остудіть і розпишіть глазур'ю.
Приємного апетиту і доброго свята!
- Маргарин або вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 300 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Гвоздика мелена - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Оцет або лимонний сік - 1 Ст. Ложка (для погашення соди)
- Борошно - 1 кілограм
- Яєчний жовток - 1 штука (для змазування козуль)
- Вода - 1/2 склянки (для змазування козуль, змішати з жовтком)
Отже, як приготувати поморские козули?
1. У каструлю викладіть 100 г пісочний, на середньому вогні карамелізіруется, постійно помішуючи.
2. У карамелізований цукор влийте склянку окропу, перемішайте, потім додайте цукор, що залишився. Знову перемішайте.
3. Зніміть з вогню, злегка остудіть, додайте маргарин (або масло), сіль. Розчиніть і ostuda.
4. У остигнула масу вбийте яйця, додайте гвоздику і корицю, погашену лимонним соком або оцтом соду. Перемішайте.
5. Борошно просійте і також додайте в миску. Замісити тісто. Воно повинно вийти крутим.
6. Розділіть тісто на частини і на присипаному борошном столі розкачати. Ножем або за допомогою формочок виріжте козуль.
7. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього фігурки. Збийте жовток з водою і змастіть козуль.
8. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності (10-12 хвилин).
9. Готові поморские козули остудіть і розпишіть глазур'ю.
Приємного апетиту і доброго свята!