Пиріг «14 карат»
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий морквяний пиріг"14 карат" швидко готується, красиво виглядає на святковому столі і ідеально підходить для сімейного чаювання. До того ж, морква приносить користь нашому організму.
Опис приготування:
Як приготувати пиріг"14 карат" ?
Отже, спочатку візьмемося за приготування коржів для пирога.
1. У велику миску просійте борошно, додайте розпушувач і гашене лимонним соком або оцтом соду. Всипте сіль і корицю, все перемішайте.
2. Додайте цукор, олія, яйця. Збийте за допомогою міксера або кухонного комбайна.
3. Морква для пирога нам знадобиться почищена, помита і натерта. Додаємо в тісто терту моркву і перемішуємо.
4. Консервовані ананаси промокніть паперовими рушниками, наріжте маленькими кубиками і також додайте в тісто. Ананаси додадуть пирога соковитості. Якщо у вас ананасів немає, то цілком можна обійтися і без них. У тісто також можна додати подрібнені горіхи, але я їх всередину додавати не буду, а окрашу ними боки пирога.
5. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Залежно від наявних у вас форм для запікання приготуйте 2 або 3 - змастіть їх маслом або застеліть пергаментом. Розподіліть тісто рівномірно по формам. Запікайте кожен корж в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Тестируйте коржі на готовність дерев'яною зубочисткою або сірником. Як тільки сірник буде виходити з тіста сухою, корж готовий!
6. Поки коржі остигають, приготуємо крем. Для цього в мисці перемішайте розм'якшене масло, сир, можна додати трохи ванілі. Краще збивати цю справу спеціальним міксером або в комбайні. Потім, продовжуючи збивати, вводите пудру. Консистенцію регулюйте на свій розсуд.
7. Починаємо формувати пиріг. Кожен шар Промазуємо кремом. Останній шар також змащуємо, а також мажемо боки. Бока пирога прикрашаємо подрібненими горішками. Сам пиріг прикрашаємо маленькою морквиною - свіжої або зробленої з марципанів.
Смачного!
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки (погасити лимонним соком)
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Яйця - 4 штуки
- Морква терта - 2 склянки
- Ананаси консервовані - 220 грам
- Горіхи подрібнені - 1/2 склянки (волоські, можна не додавати)
- Вершкове масло - 80 грам (розм'якшене)
- Сирний м'який сир - 220 грам (типу"Філадельфії" )
- Цукрова пудра - 450 грам
Отже, спочатку візьмемося за приготування коржів для пирога.
1. У велику миску просійте борошно, додайте розпушувач і гашене лимонним соком або оцтом соду. Всипте сіль і корицю, все перемішайте.
2. Додайте цукор, олія, яйця. Збийте за допомогою міксера або кухонного комбайна.
3. Морква для пирога нам знадобиться почищена, помита і натерта. Додаємо в тісто терту моркву і перемішуємо.
4. Консервовані ананаси промокніть паперовими рушниками, наріжте маленькими кубиками і також додайте в тісто. Ананаси додадуть пирога соковитості. Якщо у вас ананасів немає, то цілком можна обійтися і без них. У тісто також можна додати подрібнені горіхи, але я їх всередину додавати не буду, а окрашу ними боки пирога.
5. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Залежно від наявних у вас форм для запікання приготуйте 2 або 3 - змастіть їх маслом або застеліть пергаментом. Розподіліть тісто рівномірно по формам. Запікайте кожен корж в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Тестируйте коржі на готовність дерев'яною зубочисткою або сірником. Як тільки сірник буде виходити з тіста сухою, корж готовий!
6. Поки коржі остигають, приготуємо крем. Для цього в мисці перемішайте розм'якшене масло, сир, можна додати трохи ванілі. Краще збивати цю справу спеціальним міксером або в комбайні. Потім, продовжуючи збивати, вводите пудру. Консистенцію регулюйте на свій розсуд.
7. Починаємо формувати пиріг. Кожен шар Промазуємо кремом. Останній шар також змащуємо, а також мажемо боки. Бока пирога прикрашаємо подрібненими горішками. Сам пиріг прикрашаємо маленькою морквиною - свіжої або зробленої з марципанів.
Смачного!