Нормандський пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Нормандський яблучний пиріг - відмінна домашня випічка, доступна будь-якій господині за інгредієнтами і простоті виконання. Пиріг виходить ніжним, в міру вологим, з ароматом ванілі і смаком яблук.
Опис приготування:
Рецепт дуже простий, тому особливих рекомендацій немає. Хочу тільки додати, що кукурудзяну крупу можна замінити манною, цукрову пудру звичайним цукром. Любителям яблучних пирогів рецепт повинен сподобається.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукрова пудра - 150 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Заголовок зернових - 50 грам
- Борошно мигдальна - 30 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 2 штуки
У мисці змішайте всі сухі інгредієнти.
Додайте м'яке вершкове масло.
Жовтки відокремте від білків і додайте в миску.
Перемішайте сухі інгредієнти з маслом і жовтками.
Білки збийте в круту піну.
У два-три прийоми поступово, акуратно введіть в тісто.
Тісто для пирога готове.
Викладіть тісто у форму для випічки з пекарської папером. Яблука помийте, очистіть. Видаліть серцевину і наріжте часточками. Викладіть яблука на тісто.
Духовку заздалегідь розігріти до 175-180 градусів. Печіть пиріг 40-45 хвилин. Готовність перевірте сухий дерев'яною паличкою.
Готовий нормандський пиріг дістаньте з форми, прохолодний, наріжте і подавайте до чаю.