Navratan Корми
(покроковий рецепт з фото)
Навратан корми - це страва індійської кухні. Щось на зразок овочевого рагу в вершково-горіховому соусі. Блюдо виходить яскравим і зігріваючим на смак, що особливо актуально взимку.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати Навратан корми. Арахіс можна замінити на кешью або мигдаль. Коксове молоко краще брати середньої жирності, або розвести навпіл з водою. За бажанням можна додати зелений горошок і стручкову квасолю.
- Кольорова капуста - 1 штука (коб)
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1-2 штук
- Перець чилі - 1/2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 3 зубчики
- Корінь імбиру - 20-30 грам
- Арахіс - 50-60 грам
- Кокосове молоко - 1 банку
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Зіра - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картоплю і моркву наріжте акуратними часточками. Цвітну капусту розділите на суцвіття. Запечіть в духовці майже до готовності.
У сковороді розігрійте масло, додайте насіння зіри. Смажте, поки зіра не почне шипіти. Додайте нарізану цибулю півкільцями і горіхи. Обсмажуйте близько 3 хвилин.
Додайте тертий імбир, перець чилі і часник. Всипте куркуму і перемішайте. Обсмажуйте ще 2 хвилини.
Додайте запечені овочі. Влийте кокосове молоко, готуйте 5 хвилин. Додайте мелений коріандр, накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин.
Блюдо готово, смачного!