Лівий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Лівий (не плутайте з лавашем) - це невигадлива солодка випічка, коріння якої відносять нас до татарської традиційної кулінарії. Знаю, що ляваш готують в Татарстані і по сей день. Спробуйте!
Опис приготування:
Чисто візуально, як ви можете побачити на доданих мною фотографіях, ляваш нагадує чебурек, тільки він з солодкою начинкою. В дійсності, ляваш заслуговує на увагу хоча б своєю оригінальністю: нічого подібного в російській національній кухні немає. Ну і я як людина, дегустували цю випічку, можу відповідально заявити: це ще і дуже смачно!
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця курячі - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 450 грам
- Ізюм - 500 грам
- Цукор - 5 чайних ложок
- Рослинна олія - 100 мілілітрів (для смаження)
1. Просійте борошно, відміряйте масло, промийте родзинки, відкиньте його на сито.
2. Починаємо, природно, з тіста. Вливаємо в миску склянку холодного молока, туди ж вбиваємо пару яєць. Перемішуємо.
3. В отриману масу додаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
4. Невеликими порціями починаємо підмішувати борошно. Спершу перемішуємо ложкою, а коли тісто стане більш еластичним, починаємо замішувати руками.
5. З отримав тесту формуємо кулю, який накриваємо серветкою і залишаємо в теплому місці хвилин на 40.
6. Через 40 хвилин ділимо наше тісто приблизно на 12 кульок розмірів з куряче яйце, кожен з яких розгортає приблизно до розміру сковороди, в якій будемо смажити. Сковорода повинна бути досить великий, оскільки ляваш за розмірами співвідносимо з чебуреками. На одну половину розкачане тісто викладаємо частину родзинок, присипаємо його цукром.
7. Формуємо ляваш, ретельно залеплівая краю. Для краси можна пройтися по місцю стику спеціальним ножем для чебуреків.
8. Обсмажуємо як чебуреки - у великій кількості розігрітого масла з обох боків до золотистого кольору тесту.
9. Готові ляваші охолоджуємо (гарячими їх не подають), після чого вони придатні до вживання. Смачного!