Рецепт Лівий фото

Лівий
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Фрукти , Сухофрукти
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , Полудень
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Лівий (не плутайте з лавашем) - це невигадлива солодка випічка, коріння якої відносять нас до татарської традиційної кулінарії. Знаю, що ляваш готують в Татарстані і по сей день. Спробуйте!

Опис приготування:

Чисто візуально, як ви можете побачити на доданих мною фотографіях, ляваш нагадує чебурек, тільки він з солодкою начинкою. В дійсності, ляваш заслуговує на увагу хоча б своєю оригінальністю: нічого подібного в російській національній кухні немає. Ну і я як людина, дегустували цю випічку, можу відповідально заявити: це ще і дуже смачно!

  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Ізюм - 500 грам
  • Цукор - 5 чайних ложок
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів (для смаження)
лівий - фото крок 1
1. Просійте борошно, відміряйте масло, промийте родзинки, відкиньте його на сито.
лівий - фото крок 2
2. Починаємо, природно, з тіста. Вливаємо в миску склянку холодного молока, туди ж вбиваємо пару яєць. Перемішуємо.
лівий - фото крок 3
3. В отриману масу додаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
лівий - фото крок 4
4. Невеликими порціями починаємо підмішувати борошно. Спершу перемішуємо ложкою, а коли тісто стане більш еластичним, починаємо замішувати руками.
лівий - фото крок 5
5. З отримав тесту формуємо кулю, який накриваємо серветкою і залишаємо в теплому місці хвилин на 40.
лівий - фото крок 6
6. Через 40 хвилин ділимо наше тісто приблизно на 12 кульок розмірів з куряче яйце, кожен з яких розгортає приблизно до розміру сковороди, в якій будемо смажити. Сковорода повинна бути досить великий, оскільки ляваш за розмірами співвідносимо з чебуреками. На одну половину розкачане тісто викладаємо частину родзинок, присипаємо його цукром.
лівий - фото крок 7
7. Формуємо ляваш, ретельно залеплівая краю. Для краси можна пройтися по місцю стику спеціальним ножем для чебуреків.
лівий - фото крок 8
8. Обсмажуємо як чебуреки - у великій кількості розігрітого масла з обох боків до золотистого кольору тесту.
лівий - фото крок 9
9. Готові ляваші охолоджуємо (гарячими їх не подають), після чого вони придатні до вживання. Смачного!

Схожі рецепти