Гутап
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.
У Туркменської кухні є таке блюдо як"Гутап" . Представляє він з себе прісний чебурек з начинкою із зелені та олії. Як приготувати"Гутап" ? Дивіться мої докладні покрокові інструкції.
Опис приготування:
"Гутап" - смачна коржик, близька до смаку до чебуреку, тільки він найчастіше готується з начинкою із зелені або сиру. Тісто для чебурека як правило використовується заварне, а для випічки"Гутап" - заведена на окропі, що, в принципі, дуже близьке за змістом.
- Борошно пшеніяная - 300 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цибуля зелена, петрушка, кріп - 1 пучок
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сир твердий - 150 грам (за смаком)
- Рослинна олія для смаження - 250 мілілітрів
У мисочку просійте борошно. Додайте чайну ложку солі. Розмішайте.
Влийте окріп і замістити тісто виделкою. Руками працювати з гарячим тестом дуже незручно.
В кінці замісу додайте 2 ст. Ложки рослинної олії.
Зберіть тісто в кулю і затягніть плівкою. Дайте тесту охолонути і зібратися. Тісто дуже приємне.
Зелена цибуля, петрушку, кріп подрібніть ножем.
Додайте натертий на тертці сир. Рецепт цієї страви зустрічається з сиром і без. При бажанні сир можна не класти в начинку.
Начинку перемішайте.
Тісто розділи 6 частин. Стіл присипте борошном. Одну з частин розкачайте в млинець.
Тісто розділи 6 частин. Стіл присипте борошном. Одну з частин розкачайте в млинець.
На половинку млинчика покладіть порцію начинки. Додайте сіль, чорний мелений перець і шматочок вершкового масла.
Накрийте другою половинкою тесту і защипніть краю. Притисніть краї виделкою.
У сковороду влийте рослинне масло рівнем в 1 см. Обсмажте"Гутап" в маслі з двох сторін. Він смажиться у фритюрі, але зовсім не обов'язково використовувати літр олії.
Подайте теплу випічку до столу. Смачного.