Рецепт Гутап фото

Гутап
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

У Туркменської кухні є таке блюдо як"Гутап" . Представляє він з себе прісний чебурек з начинкою із зелені та олії. Як приготувати"Гутап" ? Дивіться мої докладні покрокові інструкції.

Опис приготування:

"Гутап" - смачна коржик, близька до смаку до чебуреку, тільки він найчастіше готується з начинкою із зелені або сиру. Тісто для чебурека як правило використовується заварне, а для випічки"Гутап" - заведена на окропі, що, в принципі, дуже близьке за змістом.

  • Борошно пшеніяная - 300 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цибуля зелена, петрушка, кріп - 1 пучок
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сир твердий - 150 грам (за смаком)
  • Рослинна олія для смаження - 250 мілілітрів
гутап - фото крок 1
У мисочку просійте борошно. Додайте чайну ложку солі. Розмішайте.
гутап - фото крок 2
Влийте окріп і замістити тісто виделкою. Руками працювати з гарячим тестом дуже незручно.
гутап - фото крок 3
В кінці замісу додайте 2 ст. Ложки рослинної олії.
гутап - фото крок 4
Зберіть тісто в кулю і затягніть плівкою. Дайте тесту охолонути і зібратися. Тісто дуже приємне.
гутап - фото крок 5
Зелена цибуля, петрушку, кріп подрібніть ножем.
гутап - фото крок 6
Додайте натертий на тертці сир. Рецепт цієї страви зустрічається з сиром і без. При бажанні сир можна не класти в начинку.
гутап - фото крок 7
Начинку перемішайте.
Тісто розділи 6 частин. Стіл присипте борошном. Одну з частин розкачайте в млинець.
гутап - фото крок 8
На половинку млинчика покладіть порцію начинки. Додайте сіль, чорний мелений перець і шматочок вершкового масла.
гутап - фото крок 9
Накрийте другою половинкою тесту і защипніть краю. Притисніть краї виделкою.
гутап - фото крок 10
У сковороду влийте рослинне масло рівнем в 1 см. Обсмажте"Гутап" в маслі з двох сторін. Він смажиться у фритюрі, але зовсім не обов'язково використовувати літр олії.
гутап - фото крок 11
Подайте теплу випічку до столу. Смачного.

Схожі рецепти